Bibliotekarerne Elin, Karin, Iben Marie og Iben

Boganbefalinger, september

30.08.21
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Denne bog tog lidt fusen på mig. Jeg var stødt på nok så mange begejstrede anmeldelser, men havde aldrig helt fået fat i hvad bogen egentlig handlede om. Da jeg så gik i gang med den, blev jeg mødt af en mystisk, kedelig og grå verden, hvor skrivebordene står i snorlige rækker og sagsbehandlere sidder med bøjede nakker og skriver rapporter om børn med magiske egenskaber.

Men lige så langsomt breder farverne sig efterhånden som hovedpersonen, den nogen og 40-årige Linus, bliver sendt på inspektion på et lille hemmelighedsfyldt børnehjem langt fra storbyen. Her finder han børn med overnaturlige evner, der langt overgår alt, han tidligere har stødt på. Men er de monstre eller er de bare børn? Lidt efter lidt får han mere og mere svært ved at holde sig objektiv.

Det er en hjertevarm og dejlig roman, der på det varmeste anbefales.

/ Iben

Endnu en i rækken af små korte romaner, der ser så letlæste ud på ydersiden, men som åbenbarer et indhold, der er tungt at fordøje. En kærlighedshistorie, men hvilken en? Når kærlighed bliver så stor og fylder så meget, så man glemmer sig selv og bryder sine egne grænser for at glæde sin elskede?

Bogen er skrevet i meget korte afsnit, lidt som en dagbog, dog uden dag og dato, men med en fremadskridende handling, med enkelte tilbageblik i Liljas liv. Der er meget sex i bogen, men det virker ikke erotisk, nærmest beskrivende, meget direkte uden omsvøb, og måske med en lille smule afstandtagen fra jegfortælleren? Det er ikke sex der er det vigtige i fortællingen, men det er et redskab til at forstå det der sker med Lilja i det stadigt mere usunde forhold til ”ham”, hvis navn vi aldrig får. Og det bliver bare værre og værre, set udefra! Men måske er der et lille lys til slut?

Hvis du gerne vil have lidt at tænke over er det her en lille, ikke letlæst, men dog kort, bog at kaste sig over. Den bliver hængende længe efter sidste punktum!

/ Elin

Bogen består af en række små tegneseriestriber – oftest 4 billeder i kvadrat, men andre blot 1 enkelt med tekst. Vi følger en teenagers piges mange ”kvaler” og får et sjovt indblik i en moderne ungdomsverden, hvor sociale medier spiller ind, men mange af de samme bekymringer er der endnu - og pinlige forældre kan man vist aldrig løbe fra, lige meget hvilken tidsperiode man er ung i!

Det er en virkelige fin og let læst lille bog, som også ville passe perfekt i gave til en student, 10. klasses elev, eller hvis man bare har brug for at få et indblik i et teenagers hoved.

/ Iben Marie
 

Sjældent har jeg været så opslugt af en bog som denne. Allerede fra første side var jeg fanget – bogen giver et fantastisk af en familie på vej mod sit nederlag.  Alt ses gennem barnet Helles øjne – hun vokser op i en familie med druk og psykiske problemer. Det ultimative svigt er faderens selvmord, da Helle er 9 år.

Bogen skrives med en meget sikker pen. Helle Vincentz er journalist og krimiforfatter – det lader sig ikke fornægte – der er styr på fortællingen, og historien fænger i den grad. At bogen er mere end et barns oplevelser gennem barndommen giver bogen en ekstra troværdighed.

Læs den – det er en af mine bedste læseoplevelser i 2021.

/ Karin