Fra venstre til højre: Bibliotekarer Iben Marie, Karin og Iben

Personalet anbefaler, marts

02.03.23
Se hvad personalet har læst og anbefaler denne måned

Illustratoren Raina Telgemeier beskriver sin opvækst gennem disse tre graphic novels. Smil handler om at finde sig selv som teenager (og det at have bøjle), Kvalme bearbejder det at have angst i en ung alder, og hvordan man stadigvæk kan have et godt liv, og Søstre sætter fokus på det at have søskende – og hvor ens og forskellige man kan være på samme tid.

Jeg er ret vild med Teglemeiers tegnestil og hendes måde at fortælle personlige historier som på samme tid også er universelt menneskelige oplevelser.

Serien er perfekt til yngre læserne, der også kan lide Mira serien af Sabine Lemire eller 10 knive i hjertet af Nora Dåsnes - men de kan i høj grad også læses af voksne, der kan få nostalgi tilbage til egen opvækst i 80'-90'erne.

/ Iben Marie
 

Forsiden af Det fælles bedste af Selma Rosenfeldt-Olsen

Søstrene Lora og Manni vokser op i det nordlige Tyskland under 2. verdenskrig. De er tæt forbundne og meget forskellige. Lora bliver gift med en dansk læge, men at være gift og få børn er ikke rigtig det, hun gerne vil. Manni kommer i huset hos en velhavende familie, men må forlade den hurtigt igen. Hun møder Judith, der er agent for Akademiet for Ordentlighed, Punktlighed og Renlighed, og som tager hende under sine vinger. De tre kvinder er indbyrdes forbundne og skilles og mødes i mystiske mønstre.

Da jeg var på sommerferie i Helsinki sammen med min familie, havde jeg naturligvis en bog med i kufferten, men fordi jeg gerne ville ”spare” på den, lånte jeg en bog af min store søn – og hvilken bog, hvilken oplevelse!!

Det var ”Til fælles bedste” af Selma Rosenfeldt-Olsen. Det er en meget lille bog af format men en meget stor bog rent indholdsmæssigt. Sproget er fint og enkelt men handlingen er både kompleks og flygtig – det er en roman, som bliver i tankerne længe, men den kræver en trænet læser.

Jeg synes, der kommer rigtigt mange underholdende og lette bøger, men hvor er det dejligt at få en bog mellem hænderne, som jeg virkelig blev udfordret af. Det var på ingen måde en bog, som jeg strøg igennem – tværtimod måtte jeg genlæse flere kapitler et par gange. Det var næsten som at læse en tekst i gymnasiet og bagefter skulle analysere den – bogen vil egne sig fremragende til en læsekreds.

/ Karin

Stephen King er tilbage og i storform - men han begrænser sig ikke til sin sædvanlige horror.

King er en fænomenal historiefortæller, og bogen her er ingen undtagelse. Den første lange del, hvor man følger hovedpersonen Charlie, der redder en gammel mand og hans hund og dernæst vælger at hjælpe ham med at komme på fødderne igen, er en helt fantastisk historie i sig selv; hjertevarm og rar. Men med opdagelsen af en adgang til en hemmelig parallel eventyrlig verden og det følgende eventyr, han kommer ud på fuld af vidundere og gyselige elementer - spektakulært. Det er ikke en action-packed fortælling, snarere en mere tænksom og langsomt udfoldende historie, der har noget på hjerte.

Ikke en fantasybog for begyndere, men absolut en fantastisk læseoplevelse!

/ Iben