Åben bibliotek

Det åbne bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor der ikke er personale til stede, og hvor brugeren selv lukker sig ind i biblioteket.

Selvbetjeningsløsningen er et ekstra tilbud udover den almindelige åbningstid, hvor der er personale til stede. Der er selvbetjent åbningstid på alle kommunens biblioteker. Se åbningstiderne for Vesthimmerlands Biblioteker.

Hvem kan få adgang til det åbne bibliotek?
Alle over 15 år har adgang til det åbne bibliotek ved brug af det gule sundhedskort. Børn og unge under 15 år skal have tilladelse af deres forældre og udfylde en indmeldelsesblanket. Vi gør opmærksom på, at du som forælder er ansvarlig for dit barns opførsel på det selvbetjente bibliotek.

Hvordan kommer jeg ind?
I den selvbetjente åbningstid kan du lukke dig selv ind på biblioteket via den adgangkontrol der sidder ved indgangen til biblioteket. Her skal du indsætte dit sundhedskort / lånerkort og døren låses op og du kan gå ind.

Hvilke muligheder har jeg på det åbne bibliotek?
Du kan benytte alle bibliotekets faciliteter, f.eks. aflevere og låne materialer, afhente bestilte materialer, læse aviser og tidsskrifter, benytte pc og internet, spille Playstation og Wii samt fotokopiere. Biblioteket har trådløst netværk, så du også kan benytte din egen bærbare pc, hvis den har trådløst netkort.

Aflevering & lån
Når du afleverer og låner dine materialer ved selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen og tjekker at alle dine materialer bliver rigtigt afleveret og udlånt.

Afhentning af bestilte materialer
Hvis du har fået besked om, at der står et bestilt materiale klar til dig, har du samtidig fået oplyst materialets afhentningsnummer. Alle materialer, der står klar til afhentning, står i nummerorden på en reol nær selvbetjeningsautomaten. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at udlåne det på automaten.

Gebyrer
Hvis du har gebyrer, vil de automatisk blive overført til senere betaling. Du kan vælge at betale næste gang, du kommer i den betjente åbningstid. Eller du kan betale dit samlede gebyr her på hjemmesiden.

Kopiering & print
Ved kopiering og print sker betaling i den møntboks, der er opsat på væggen ved kopimaskinen. Det koster 1 kr. for A4 i  og 2..kr for A3.

Adgangskontrol og TV-overvågning
Når du går ind på det åbne bibliotek bliver dit cpr-nummer registreret og der er TV-overvågning i lokalerne. Cpr-nummer og billeder fra TV-overvågningen bliver gemt i ca. 14 dage og vil kun blive benyttet i forbindelse med lovovertrædelser eller uhensigtsmæssig opførsel. Se mere på vores side om personoplysninger

Udelukkelse og bortvisning
Biblioteket er for alle. Du skal derfor respektere god ro og orden og følge anvisninger fra personalet. I modsat fald kan du bortvises og udelukkes fra brug i en periode. Udelukkelse vil blive meddelt skriftligt.