En forvirret mand viklet ind i en babyslynge søger hjælp i en åben bog

Barsel

02.03.23
Skal du være far? Eller er du på vej på barsel? Så får du her gode bud på bøger, der kan gøre dig lidt mere klar til din nye hverdag. Biblioteket har nemlig noget for alle - også i hverdagen.

Hvad enhver far bør vide – Thomas Skov

Da Thomas Skov skulle være far for første gang, manglede han en bog til fædre, hvorfor han valgte at skrive en selv. Med lune og glimt i øjet fortæller han om op- og nedture, om hvad han gerne ville have vidst, inden han blev far, og hvad han gerne ville gøre anderledes.

Alle kapitler krydres med kommentarer og anekdoter fra Skovs Facebookfædregruppe, og det fungerer ret godt. Det er befriende at høre om andre, der også har følt sig nervøse, paniske, overvældede og underforberedte, som alligevel har fået det til at fungere hen ad vejen. 

Politikens Graviditetsbog af Lene Skou jensen

Graviditetsbogen er et fantastisk opslagsværk, hvor du kan læse om alt, der sker og kan ske uge for uge under en graviditet. Den er guld værd, når du skal forstå, hvad der sker med din kones eller kærestes krop og med det lille barn i maven. Alene under ”K” finder du nyttig information om kost, kejsersnit og komplikationer, foruden alt muligt andet nyttigt.

I kan også lege ”hvilken madvare er vores baby i denne uge”, inden I kigger i bogen - er baby på størrelse med en vindrue eller en blomme i denne uge?

Når storken har afleveret baby, kan I skifte til 'Politikens Babybog', som fortsætter med det, der værd at vide efter fødslen.

Fra mælkekind til madøre: nem fingermad til baby - Signe Severin

Signe Severin guider dig trygt på vej med måltider til de yngste. Signe Severin er professionsbachelor i ernæring og sundhed - og så har hun den populære Instagramprofil: @karlas_koekken.

Her får du en indbydende babymadbog, hvor man også sagtens kan bruge nogle af opskrifterne til større børn - og voksne. Der står desuden både portionsangivelser, holdbarhed og tidsangivelse ved størstedelen af opskrifterne.

God læselyst og fornøjelse med projekt baby!

Flere bøger til kommende eller nybagte forældre følger.

 

 

Materialer