Personalet anbefaler

Boganbefalinger, marts

01.03.19
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

 en almanak Af Hella Joof (2018)
Dage med mildhed, modgang & mirakler af Hella Joof, 2018

Almanak med 365 små tekster, der følger kalenderåret, om emner fra stort til småt. Forfatteren giver ideer til hvad man kan fortage sig på de forskellige dage og filosoferer over livets gode og dårlige dage

Hella Joofs helst egne spøjse tankeunivers gennemsyrer hele denne bog. På den gode måde, for folk som mig, der elsker hendes til tider ”overdrivelse fremmer forståelsen”-metode, men for andre kan det måske være for meget af det gode. Så hvis du nyder at høre Hellas til tider vilde formuleringer og løsninger på dilemmaer i Mads og Monopolet, så er det en bog for dig. Pointen som jeg sad tilbage med er, at hver dag påvirkes af sin egen indstilling – og at det er okay at have en dovendag, bare det ikke er hver dag. 

/ Randi


Ud af ensomheden Af Benedict Wells (f. 1984) (2018)
Ud af ensomheden af Benedict Wells, 2018

Roman om tre søskende, som mister deres forældre i en trafikulykke og som på hver deres måde må kæmpe sig igennem tilværelsen for at komme overens med sorgen

Jeg synes det sker lidt for ofte, at jeg får fat i en bog med en grum og hjerteskærende fortælling. Det er sket igen med denne bog. Jeg vil alligevel anbefale bogen, da den rører én og sætter sig fast i ens system. Ud af ensomheden er en bevægende roman om tab og ensomhed - og om spørgsmålet om hvad der er uforanderligt i os. Og trods al modgang - en stor kærlighedshistorie. Læs romanen og nyd både det triste og det hjertevarme. Denne bog er en af dem, hvor man efter læsningen bliver et bedre og klogere menneske. Jeg reflekterer i hvert fald stadig over den.

/ Pernille H


 roman Af Katrine Marie Guldager (2018)
Bjørnen af Katrine Marie Guldager, 2018

Vibse, gymnasielærer i 50'erne, fyret fra gymnasiet pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet og ægtemanden er en idiot. Hun flygter til deres hus i Sverige, og kommer under en snestorm til at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede. 

Jeg oplevede Katrine Marie Guldager på årets Bogmesse, og det blev tydeligt hvor meget Vipse, der er i Katrine Marie. Bogen er et meget kærligt portræt af en kompromisløs kvinde med stærke holdninger. Bogen er måske lille i omfang men hvor er det dog en rammende historie.  Jeg tror, at flere af os går rundt med lidt Vipse i maven, og det er befriende at læse, hvordan en kvinde rejser sig efter at have været slået tilbage til nul. Fin og meget underholdende roman.

/Karin


Ild & blod Af George R. R. Martin (2018)
Ild & Blod af George RR Martin, 2018

Da jeg første gang hørte om Ild & Blod, troede jeg, det var en faglitterær bog, der gik i nørdede detaljer om Westeros og dens geografi, guder, befolkning etc - Det er det ikke. Ild & Blod er første bind om Huset Targaryens storhed og fald og beretter om lidt over 20 konger og dronningers regeringstid fra Aegon I (Erobreren) til Aegon (Dragebane). Den foregår flere hundrede år før Game of thrones og "En sang om is og ild"-bøgerne.

Historierne er skrevet, som var det vitterlig en historiebog fra Westeros, og det er derfor ikke dybdegående historier med synsvinkler og tanker og den slags - det er lidt mere overfladisk og endda en del grublen fra skriverens side, om det mon overhovedet var sådan det var - for 'originale' kilder er gået tabt, etc. Hvert kapitel er én regents tid på tronen, og det allerførste kapitel havde nær tabt mig. Det omhandler hvordan Aegon invaderer og erobrer Westeros med sine to hustruer/søstre, Visenya og Rhaenys, og deres drager, og det er langt og kringlet. Men 2-3 kapitler mere og jeg begyndte at fange fidusen. Jeg havde fået omvendt mine forventninger og havde læst nok til at kunne holde nogenlunde styr på hvem er hvem. Til sidst havde jeg svært ved at lægge bogen fra mig, og det var med stor ærgrelse, da jeg langt om længe opdagede at bogen her netop er første bind, og altså ikke ikke bliver færdig. Jeg glæder mig rigtig meget til at Martin engang kommer med 6. bog i 'hovedserien' -- men jeg glæder mig også rigtig rigtig meget til, at han får skrevet andet bind i denne.

/ Iben