Bibliotekarer Peter, Karin, Iben Marie og Jette

Boganbefalinger, maj

04.05.21
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Djælvens søn er på jorden, og om 7 dage vil verden går under! - medmindre en engel, en dæmon, en heks, en heksejæger, og Djævlens søn selv kan forhindre det.

Good Omens er en kultroman, der følger englen Aziraphale og dæmonen Crowley, som har været på jorden de sidste 6000 år, og blevet ret glad for alt det den kan tilbyde (antikke bøger, god vin, sushi). Derfor er de ikke længere interesset i Guds store plan om verdens undergang og vil prøve at stoppe den sammen – med komiske resultater! 

Neil Gaiman og Terry Pratchett er to af mine ynglings forfattere, og Good Omens var den første bog af deres, jeg læste. Den er sjov, tankefuld, og utrolig absurd i dens fremføring. Dens kerne er hvad det vil sige at være menneske, og det, at vi altid har et valg – måske ikke et godt valg, men vi kan tage et valg lige meget hvad.

Bogen findes kun på engelsk, men vi har den her på biblioteket. Good Omens kan også lånes på eReolen Global; her kan man også finde det Radiodrama som BBC-Radio lavede i 2015 over bog – en anden måde at få bogen læst højt på, men absolut lige så sjov. Bogen blev desuden filmatiseret som en mini-serie med 6 afnit i 2019 med David Tennant og Michael Sheen i hovedrollerne. Den kan ses på Amazon Prime TV.

/ Iben Marie
 

Jeg er den type, der tager telefonen frem, hvis jeg venter i kø eller som hele tiden lader mig forstyrre af notifikationer på mit ur eller skærm. Hvis du som jeg kan nikke genkendende til det, så kan jeg varmt anbefale denne bog.

Bogen indledes med en masse fakta og undersøgelser som både overrasker, men som jeg også bare kan nikke genkendende til. Anden del er der, hvor man får redskaber til hvordan man så kan arbejde med det at arbejde dybt. Og jeg må bare sige der findes mange metoder og nogle er så ekstreme at jeg slet ikke kan være med, andre har jeg til gengæld taget til mig og arbejder med.

Det er en fantastisk bog og den er spændende – men det at arbejde dybt er ikke noget man kommer sovende til, der skal arbejdes hårdt. Men jeg tror det er det hele værd og derfor anbefaler jeg den også på det varmeste til alle, der gerne vil se på deres arbejdsvaner, gerne vil arbejde dybt, opnå nogle af deres drømme og måske bare mere tid sammen med familien. 

/ Jette

De fleste gange anbefaler jeg bøger til lånerne, men nogle gange sker det den modsatte vej – hvilket er tilfældet med ” Syv satans lange dage”.  Jeg lånte den på eReolen, og den fulgte mig på alle mine køreture den sidste uges tid. Den var virkelig godt indlæst – det VAR hovedpersonen Judd, der fortalte historien.

Historien er skør og sjov – familien er noget for sig selv – og at sidde shiva i syv (satans lange) dage er en prøvelse for dem alle. De skændes, slås og kæmper med de jødiske traditioner. Bogen er måske ikke helt realistisk, men jeg var godt underholdt.

/ Karin

Dennis Jürgensens første krimiserie med Roland Trier var ikke lige min kop the. Hvis jeg skal være ærlig (og hvorfor ikke være det), så mindede bøgerne mig for meget om hans ungdomsbøger. Dette er så absolut ikke tilfældet med denne nye krimi(serie) med Lykke Teit og Rudi Lehmann. Hold da op, Dennis er vokset med opgaven.

Det er en virkeligt velskrevet krimi, helt afgjort for voksne, med spænding fra start til slut og et ret snedigt plot. Jeg tror desuden på persongalleriet, ikke kun hovedpersonerne, men samtlige personer i bogen; det haltede altså også i Trier bøgerne. På samme måde er plottet troværdigt (eller så troværdig som det kan være med en seriemorder i Danmark :) – og jeg der ellers læser mange krimier og efterhånden tit har regnet ”det hele” ud lang tid før slutning, blev virkeligt overrasket. Det er simpelthen godt gået Dennis, glæd jer til at læse bogen!

/ Peter