anbefalinger juni

Boganbefalinger, juni

01.06.18
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

Blækhat af Sissel-Jo Gazan, 2017

Blækhat af Sissel-Jo Gazan, 2017

Rosa vokser op i 1980'ernes Aarhus hos sin mor, der er svampeekspert, og bøssen Krudt, der er kunstner. Mange år efter bliver en kvinde forgiftet med svampe - er der en sammenhæng?

Gazan har et let og flydende sprog, som du ikke bliver forvirret af. Selvom bogens udgangspunkt er hovedpersonens passion for gadekunst, så behøver du ikke være streetart-entusiast for at nyde bogen, da det ligeså meget handler om en ung piges forhold til familie, venner og en identitetsskabende interesse. Man kan fornemme hovedpersonens modning i Gazans sprogbrug, hvilket jeg synes var ret fint. To tips: Læs ikke bagsideteksten og læg ikke for meget i bogens første indledende kapitel. 

/Randi

 

Lejligheder af Ditte Steensballe, 2015

Året er 2002 da Ditte møder Jakob Ejersbo til en forlagsfest og tiltrækkes af hans smil og batikfarvede trøje. Opmærksomheden er gengældt og snart oplever Ditte den store kærlighed. Men langsomt smuldrer forholdet og Ditte sidder tilbage med en altoverskyggende sorg

Bogen er fra 2015, men jeg har først fået øje på den nu. Den er lige nu aktuel, fordi den handler om et kærlighedsforhold mellem forfatteren og Jacob Ejersbo.
Det er en fantastisk beskrivelse fra det første magiske møde gennem den stærke forelskelse og til den sorg og det savn, der følger tilsidst, da bruddet er en realitet.  Det er som at balancere på meget tynd is og vide, at det næste skridt måske er en undergang. Jeg har aldrig læst en bog, der i den grad går ind i smerten og fortvivlesen. Har man prøvet at miste, er der så meget genkendelighed. 

/Karin

 

Dage på en ø af Rie Osted, 2017

Forfatteren Anna er blevet forladt af kæresten, han har tømt hendes bankkonto og er flyttet til Stockholm med forlagets receptionist. For at komme sig over bruddet, tager hun sammen med ni helt fremmede mennesker, på en uges refugium på en lille græsk ø.

Annas kæreste Robert snyder hende godt og grundigt – er utro og tømmer hendes konto for penge. For at få en frisk start, vælger Anna at tage væk i 5 dage til en ø med kun ét hus ”Santa Maria”. En form for refugium med musik, foredrag, gourmetmad og gode vine og med et begrænset deltagerantal. I bogen hører vi om hendes oplevelser på øen og hvordan hun lidt efter lidt får et nyt syn på livet. Vi hører om hendes møde med den klassiske musik, Islandsk kunst, mødet med en klog munk og en psykolog, der tør tage bladet fra munden. Vi følger også de andre personer, der deltager i refugiet, og hører deres historier og bevæggrunde for at være taget afsted til øen og hvad de har lagt bag sig af udfordringer. Dette er en feel-good roman, som er god at læse, med en plaid om benene, på en kold dag.
 
/Pernille H

 

Spilanbefaling: Limbo (ps4)

Ved første øjekast ser det sort-hvide spil ps4-Limbo ikke ud af meget. Men hvis man tror, at spillet er kedeligt, tager man grueligt fejl. Selvom det er simpelt, er Limbo nemlig det mest nervepirrende spil, jeg nogensinde har spillet. Man spiller en dreng, der leder efter sin søster i en mørk verden fuld af farer. Her lurer barske omgivelser, gigantiske edderkopper og snedige fælder for hvert skridt.

Spillet skaber på mesterlig vis en ildevarslende og uhyggelig stemning, som minder om gamle noir-film. Det tager kun nogle få timer at gennemføre spillet, og i mellemtiden er det næsten umuligt at løsrive sig fra. Det er ikke så underligt, at spillet har vundet flere priser. 

Kan anbefales til alle, der er vilde med gys og geniale platformspil – og som ikke har alt for sarte nerver. 

/Annesophie