""

Boganbefalinger, august

30.07.21
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Dette er den fineste letlæste tegneserie om pigen Tilde, der skal starte i 7. klasse.

Bogen er en blanding af hendes dagbogssider og scener fra hendes hverdag. Det er en bog om hvordan en sommer kan ændre alting. Tilde har glædet sig til at starte i 7., men hendes to bedste veninder er vokset i to meget forskellige retninger over sommeren og nu står Tilde i midten. Skal hun være lige som Laura der har fået en kæreste, er begyndt at gå med make up og BH, eller som Bao som bare gerne vil bygge huler i skoven og lege? Og det hjælper heller ikke når Tilde pludselig får følelser for den nye pige i klassen.

Bogen ramte dybt i mit hjerte hvor 7. klasses Iben Marie stadigvæk bor; den følelse af at ens bedste venner er helt andre steder end en selv, og ikke vide om man kan være sig selv længere. Men også den lykke det er at finde nye venner, mærke forelskelsen for første gang og lære sig selv bedre at kende.  

Det er en charmerende bog, med fine tegninger og gode realistiske karakterer. 

/ Iben Marie

 

Jeg havde ikke lige opdaget, at der er en efterfølger til krimiserien om Halfdan (og Winston). Det er der en grund til. ”Overleveren” af Martin Jensen er nemlig ikke en krimi. Det er en klassisk historisk roman, med en masse (hof)intriger, krig og politik – på den fede måde! Det er en virkeligt spændende bog, der på flot vis afslutter Halfdans og vikingernes tid i England. 

Selvom der ikke er et mord der skal opklares, er der stadig en masse vold (og mord). Det var en turbulent tid efter kong Knud den Stores død og Halfdan er selvfølgelig med midt i det hele. Det lykkedes som altid Martin Jensen at dramatisere de faktiske historiske begivenheder, så man føler man er der selv. Sproget er dejligt og flydende og bogen ”læser sig selv”. 

/ Peter
 

Historietyven er en helt igennem magisk historie og en kæmpe kærlighedserklæring til bøgernes og de gode historiers verden. Pigen Olivia er normalt meget genert og lidt forsigtig. De eneste eventyr, hun tager på, er dem, hun læser sig til. En dag taber hun en bog i havet, som bliver snuppet af en kæmpeblæksprutte. Pludselig begynder bøger på mystisk vis at forsvinde fra den lille by, hun bor i, og det er nu op til Olivia at finde ud af, hvad der er sket med alle de forsvundne bøger. 

Bogen er et skønt og hjertevarmt eventyr for de 3-6 årige med flotte og medfortællende illustrationer, der også vil give alle bogelskende voksne en lille tåre i øjenkrogen og et smil på læben.

/ Signe
 

Ti kameler for Ameera af Zahra Pedersen leder tankerne hen til klassisk Bridget Jones - en karrierekvinde beslutter sig for at finde manden i sit liv, men det går ikke helt som forventet. Og Ameera har så de ekstra benspænd, at hun som muslim og araber i London har sin familie at stå til ansvar overfor. En familie der mestendels vil hende det bedste, men har nogle konkrete krav og ønsker, samt en kultur, der ikke altid er helt let at væve sammen med Ameeras livstil og drømme.⁠

Det er en virkelig sjov og farverig roman, der både fortæller en rigtig god historie, men også lige formår at give en vinkel, jeg personligt aldrig er stødt på før, og som giver et tiltrængt indblik i den her "anden" kultur. Bogen er fortalt af Ameera, og hun holder læseren i hånden og guider os igennem diverse arabiske udtryk og kultursammenstød og forklarer, hvad der forventes og hvorfor af en god muslimsk datter - og uden på nogen måde at kaste kulturen for hundene.⁠

Bogen slutter med lidt af en cliffhanger, så jeg venter spændt og krydser fingre for en toer.

/ Iben