Velfærdsteknologisk konsulent Camilla Holt Jones og Pernille Haurum
Velfærdsteknologisk konsulent Camilla Holt Jones og Pernille Haurum

Velfærdsteknologi på biblioteket

14.08.19
Et nyt sundhedsinitiativ med fokus på velfærdsteknologi kommer på turné rundt på alle fire biblioteker til efteråret.

I Vesthimmerlands Kommune findes ikke blot fire folkebiblioteker, men også et teknologibibliotek. Det er et helt nyt initiativ igangsat af Udviklingsafdelingen i Pleje- og Seniorservice. Her kan afprøves og udlånes teknologiske hjælpemidler til brug i hverdagen, som har til mål at øge livskvaliteten for borgerne. Teknologibiblioteket indeholder teknologier til personer, der har udfordringer med hukommelse, struktur samt orientering i hverdagen. Teknologierne kan også fungere som en hjælp til pårørende. Netop pårørende kan have en stor rolle at spille i at udvælge og introducere teknologi for fx den dementramte.

”Mange ældre kan have svært ved selv at se behovet for teknologien. Det er oftest de pårørende, der ser udfordringerne og behovet i hverdagen. Derfor er det vigtigt for os at få fat i de pårørende, så vi kan vise og vejlede dem i de velfærdsteknologier, som vi stiller til rådighed i teknologibiblioteket.” – Camilla Holt Jones, velfærdsteknologisk konsulent, Vesthimmerlands Kommune.

Man kan læse meget mere om teknologibiblioteket her: https://velfaerdsteknologi.vesthimmerland.dk/

Lige nu står teknologierne udstillet på Knabergården, så hvis man er nysgerrig kan de ses frem til 16. september med undtagelse af uge 35, hvor en udstilling om 75-årsdagen for nedskydningen af flyvere over Louns og Aalestrup er på programmet. Udstillingsperioden afsluttes med et eftermiddagsoplæg mandag d. 16. september af velfærdsteknologisk konsulent Camilla Holt Jones kl. 16 på Aalestrup Bibliotek. Oplægsturnéen fortsætter på de andre tre folkebiblioteker i løbet af efteråret. Se mere under fanen "Arrangementer".