Børnevalget er udskrevet!

15.05.19
Valgkampen er skudt igang - også for børnene! Kom og stem fra 20. maj til 5. juni på Vesthimmerlands Biblioteker.


For at styrke børns forståelse af og lyst til at deltage i demokratiet har landets biblioteker udskrevet Børnevalg 2019. Derfor kan børn i alderen 4-12 år fra mandag den 20. maj til Grundlovsdag den 5. juni komme på Vesthimmerlands Biblioteker og gå til stemmeboksen. Her kan de sætte kryds ved hvem, de synes, skal vinde årets Børnevalg.
 
Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater og bibliotekerne bliver klistret ind i valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne, der er på stemmesedlerne.

”Flere af vores nye kandidater har solid institutions- og livserfaring”, fortæller bibliotekar Jette Ninette Olsen fra Vesthimmerlands Biblioteker. ”Andre er superstærke på venskaber, familiehygge og børneliv, så det bliver særdeles spændende at følge børnevalget i år”.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om ”Ja til slik”. Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.
 
Hvorfor Børnevalg? 
Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder. Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far – og mange flere.
 
Formålet med Børnevalget er at give børn en umiddelbar forståelse af, hvad demokrati og valgdeltagelse går ud på. ”Børnene får en stemmeseddel med kandidaterne, og så kan de kigge på alle valgplakaterne med kandidaternes slogans som fx ”Ja til at passe på hinanden” eller ”Nej til stress om morgenen”, forklarer Jette Ninette Olsen.

Kom og stem inden den 5. juni
På Vesthimmerlands Biblioteker er man meget spændte på, hvem der mon vinder valget, og bibliotekarerne gælder sig til at se en masse børn sætte kryds ved deres favorit. Børnene kan stemme på alle fire biblioteker i Løgstør, Aars, Farsø og Aalestrup.

Valgresultatet i Vesthimmerland forventes at blive meldt ud i starten i uge 24 på bibliotekets hjemmeside og Facebookside. Det er desuden muligt at deltage i en quiz, hvor man kan vinde spændende præmier.