Advarselsmeddelelse

Bestillingsformularen er lukket.

Hold Hjernen Frisk, de damer og herrer!

Er du senior? Har du lyst til at holde hjernen skarp og kroppen stærk og finde ind i et socialt fællesskab, så du lever et godt seniorliv længst muligt?

Fra arbejdsliv til aktivt seniorliv

Overgangen fra arbejdsliv til seniorliv kan være en stor omvæltning, men med ekstra tid på hånden har du mulighed for at opdage nye interesser, opnå nye færdigheder, få nye oplevelser og finde ind i nye fællesskaber.

Vesthimmerlands Biblioteker inviterer dig derfor til en spændende aktivitetsrække for seniorer i samarbejde med Kultur og Fritid og Bevæg dig for livet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk-projektet her. 

Aktivitetsrækken strækker sig over otte torsdage fra kl. 9-12 på Aars Bibliotek og i Aars omegn, hvor du oplever et kulturelt indslag og afprøver en bevægelsesaktivitet hver gang.

Forløbet byder på følgende program

Torsdag den 12. maj kl. 9-12
Velkomst og introduktion til forløbet, rundvisning og introduktion til biblioteket og dets tilbud samt guidet gåtur i Aars by.

Torsdag den 19. maj kl. 9-12
Yogafilosofi og yoga 

Torsdag den 2. juni kl. 9-12
Foredrag, "Sådan holder du hjernen i gang", v. Henning Kirk, aldringsforsker og SANS (sang og dans)

Torsdag den 9. juni kl. 9-12
”Læs bogen, se filmen”, samtale om bogen og se filmatisering af bogen samt gymnastik

Torsdag den 16. juni kl. 9-12
Oplæg om kostens betydning for sundheden, madlavning og fællesspisning samt balancetræning

Torsdag den 23. juni kl. 9-12
Nak og æd, naturpleje og regulering af vildt samt skydning og guidet gåtur

Torsdag den 18. august kl. 9-12
Natur og mad over bål, adfærd blandt græssere og Danmarks vildeste kommune samt naturvandring

Torsdag den 25. august kl. 9-12
Afslutning, tapas og vinsmagning samt dans

Bemærk, at vi forbeholder os retten til at foretage ændringer i programmet.

Lev et godt seniorliv længst muligt

Formålet med Hold Hjernen Frisk og aktivitetsrækken er at få flere seniorer til at leve et aktivt liv i længere tid. Vi lever længere, men med alderen stiger risikoen for sygdom og funktionsnedsættelse.

Forskning viser, at du med fordel kan fastholde din sundhed og funktionsevne ved at deltage i mentale og fysiske aktiviteter i et socialt fællesskab, så du kan fortsætte med at leve det liv, du ønsker.

Pladser og praktisk information

Tilmeldingsfristen er senest søndag den 8. maj 2022. Der er plads til 24 deltagere på holdet, en ligelig fordeling af mænd og kvinder.

Du udfylder formularen nedenfor for at tilmelde dig. Noter, hvis I er et ægtepar, som gerne vil deltage sammen. 

Du modtager en e-mail med information om, hvorvidt du har fået en plads på holdet eller ej den 10. maj, hvor vi også medsender yderligere information til deltagerne.

Aktivitetsrækken strækker sig over otte torsdage kl. 9-12, hvor du oplever et kulturelt indslag og afprøver en bevægelsesaktivitet hver gang. 

Stedet er som udgangspunkt Aars Bibliotek, enkelte aktiviteter kræver dog, at vi mødes et andet sted i Aars og omegn. Bil er derfor en fordel, men der er også mulighed for at aftale fælleskørsel.

Vi forventer en positiv indstilling, mod til at prøve noget nyt i trygge rammer og deltagelse alle otte gange. Udover det alsidige program vægtes det sociale højt, så der er plads til både pause og hyggesnak.

Vi sørger for forplejning.

Vi glæder os til at se dig. 

 

Tilmeldingsfristen for denne omgang Hold hjernen frisk er udløbet.