Advarselsmeddelelse

Bestillingsformularen er lukket.

Hold hjernen frisk med "Aktiv tirsdag"

OBS: Alle pladser til Aktiv tirsdag er optaget for denne gang

Er du 60-75 år og har lyst til at være med i et givende fællesskab, hvor man både bruger krop og hjerne? Så vil Vesthimmerlands Biblioteker, i samarbejde med Kultur og Fritid og Bevæg dig for livet – Senior, gerne invitere dig til denne spændende aktivitetsrække i et ”Hold hjernen frisk”-projekt støttet af DGI og Nordea Fonden. Læs mere om Hold Hjernen Frisk her. 

Du melder dig til alle otte mødegange, og der er plads til maksimum 18 deltagere efter først til mølle-princippet. Der vil være mulighed for at komme på venteliste.

Aktiviteterne finder sted med start på Farsø Bibliotek hver tirsdag fra kl. 09.30-12.00 – første gang tirsdag den 2. marts 2021. Alle 8 gange, hvor gruppen mødes, vil programmet byde på en kulturel del samt en bevægelsesaktivitet. Ud over det alsidige program vægtes det sociale højt, så der er plads til både pause og hyggesnak. Hvis coronarestriktionerne forlænges kan der forekomme ændringer i programmet.

Hvis restriktioner med maksimum fem deltagere forlænges flyttes "Aktiv tirsdag" til efteråret. Hvis restriktionerne indebærer maksimum 10 deltager opdeles holdet i to.

Alle pladser for denne omgang er optaget, men du kan læse programmet nedenfor 

 

 

 

 

 

 

""

""

Program

Den 13. april kl. 9.30-12.00 Biblioteksintroduktion og Qi Gong
Hvad enten I bruger Vesthimmerlands Biblioteker meget eller aldrig har sat jeres ben på stedet, vil vi denne første gang overraske med alle de ting, I kan bruge jeres lokale bibliotek til. Gruppen vil få masser af tips og tricks, og indsigt i hvad bibliotekarerne laver, når de ikke står i biblioteksrummet.
Vi starter vores bevægelsesaktiviteter med at prøve den ældgamle bevægelseskunst Qi Gong, som stammer fra Kina. Der har aktiviteten været brugt til at vedligeholde helbredet, forhindre eller afhjælpe sygdom – gennem flere tusinde år. Qi Gong er det kinesiske udtryk for den Livsenergi/Livskraft der strømmer i kroppen, og som er grundlaget for kroppens helbred, for vores handlekraft og vores aktivitetsniveau. Det er ikke sveddryppende, men langsomme meditative bevægelser, og alle kan være med.

Den 20. april kl. 9.30-12.00 Dokumentarvisning og Bowls/Kurling
Denne tirsdag starter vi ud i Farsø Biblioteks minibiograf. Bibliotekernes filmservice Filmstriben indeholder mange spændende spillefilm og dokumentarer. Vi lærer at bruge servicen og ser en dokumentar sammen. Efterfølgende byder foreningen Sundhed, Trivsel og Læring, i samarbejde med Ældre Sagen i Farsø, gruppen indenfor i salen i Dr. Ingrid Hallerne, hvor der skal prøves to forskellige og sjove aktiviteter. Det ene er spillet Bowls hvor man, som i Petanque, skal kaste efter og komme tættest på en mindre kugle. Bowls spilles med skævtvægtede og lidt asymmetriske kugler. Det andet spil er Kurling, hvor ”sten” med hjul under sendes afsted fra den ene ende, og målet er at ramme tættest på en målcirkels centrum. To hyggelige spil som nok skal give smil på læben, og hvor alle kan være med. Husk sko til indendørs brug.

Den 27. april kl. 9.30-12.00 SMART Træning og Lyrikbingo
Trænger du til lidt hjernegymnastik? Så glæd dig til at prøve SMART Træning. Her udfordrer vi forbindelserne i hjernen, og træner vores hukommelse og koncentration. Vi laver en blanding af fysisk aktivitet og hjernegymnastik, hvor vi sørger for at justere aktiviteterne, så der er tilpas udfordring for alle. 
Bagefter er det også med at holde tungen lige i munden og støve hjernen af, for nu skal gruppen koncentrere sig om ikke bare en god historie, men også hvilke ord historien er bygget af. Tallene på bingobladet er nemlig skiftet ud med ord – og det er ikke lige så nemt, som man tror, at følge med. 

Den 4. maj kl. 9.30-12.00  eReolen introduktion, booktalk og guidet byvandring
Gruppen introduceres til bibliotekernes digitale tilbud for bøger og lydbøger, og vi guider og hjælper jer i gang med den digitale bogsamling, og anbefaler en række titler. Lydbøger er en god måde at få hørt en masse gode fortællinger, mens man for eksempel går en tur. Denne dags gåtur bliver dog ikke ledsaget af en bog, men en guidet byvandring om byens udvikling og skæve historier af Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn. 

Den 11. maj kl. 9.30-12.00 Rundvisning på Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet og Naturtræning
Vi besøger museet og får en guidet rundvisning og en introduktion til Farsøs mest kendte forfatterskaber. Gruppen får en unik mulighed for at dykke ned i lokal historie og samtidig en intro til andre forfattere, der tager udgangspunkt i Vesthimmerland eller fra samme periode. Derefter introducerer vi udendørs naturtræning, og nej vi skal ikke klatre i høje træer eller rappelle ned af stejle klipper. Derimod byder naturtræningen på forskellige aktiviteter i naturens fantastiske rum, og ved brug af naturen kan vi få styrket vores balance, puls, kraft og kropsfornemmelse. Alle disse faktorer er vigtige for, at vi som mennesker, kan fungere bedst muligt. Husk påklædning efter vejret.

Den 18. maj kl. 9.30-12.00 Shared Reading og Floorball
En historiefortælling kan bringe mange tanker, minder og erindringer frem fra eget liv. Til Shared Reading læser bibliotekaren en historie højt og dykker ned i ord og passager, og vi får en snak om tekst og oplevelser. 
Hvornår har du sidst spillet med en bold? Måske er det ved at være længe siden. Derfor tager vi en dyst i floorball. Dette foregår igen i salen i Dr. Ingrid Hallerne, hvor Sundhed, Trivsel og Læring i samarbejde med Ældre Sagen i Farsø igen vil introducere os til spillet og tilpasse aktiviteten, så alle kan være med. Så find konkurrencegenet og sportsskoene frem, så garanterer vi for sved på panden og smil på læben.

Den 25. maj kl. 9.30-12.00 Minikoncert og SMART Træning
Musik er for mange en naturlig del af hverdagen, hvad enten det kommer fra lydanlægget eller i bilradioen. Denne gang bliver vi taget kyndigt i hånden, når Flemming Både både spiller og fortæller i et underholdende foredrag.
Bevægelse er en vigtig del af det, at leve et sundt liv, og ikke mindst vigtig for at holde både krop og sind i fin form. Vi skal atter prøve SMART Træning, så det er igen med at holde tungen lige i munden. Vi er sikre på, at I nok skal blive udfordret i forhold til hjernegymnastikken, og helt sikkert også få bevæget kroppen om ikke andet så lattermusklerne.

Den 1. juni kl. 9.30-12.00 Naturtræning og fællesspisning 
Til denne sidste gang samles vi atter til en sjov omgang Naturtræning, hvor vi prøver nye aktiviteter, som udfordrer krop og sind. Naturen er et fantastisk træningsrum. Husk påklædning efter vejret – vi skal være udenfor. Afslutningen på forløbet indeholder elementer der både er godt for krop og jeres smagsløg. Med lækre lokale råvarer sammensætter og tilbereder gruppen diverse retter inspireret af bibliotekets kogebøger om grill- og bålmad til den kommende sommersæson. 
 

 

Tilmelding er afsluttet for denne gang