Hold Hjernen Frisk

Er du senior? Har du lyst til at holde hjernen skarp og kroppen stærk og finde ind i et socialt fællesskab, så du lever et godt seniorliv længst muligt?

Fra arbejdsliv til aktivt seniorliv

Overgangen fra arbejdsliv til seniorliv kan være en stor omvæltning, men med ekstra tid på hånden har du mulighed for at opdage nye interesser, opnå nye færdigheder, få nye oplevelser og finde ind i nye fællesskaber.

Vesthimmerlands Biblioteker inviterer dig derfor til en spændende aktivitetsrække for seniorer i samarbejde med Kultur og Fritid og Bevæg dig for livet. 

Aktivitetsrækken strækker sig over otte torsdage fra kl. 9-12 Farsø Bibliotek, Løgstør Bibliotek, Aalestrup Bibliotek, Aars Bibliotek og omegn, hvor du oplever et kulturelt indslag og afprøver en bevægelsesaktivitet hver gang.

Forløbet byder på følgende program

Torsdag den 13. april kl. 9-12 på Aars Bibliotek
Velkommen og introduktion til forløbet og bibliotekernes tilbud. Præsentationsrunde. Bliv oprettet som låner på Vesthimmerlands biblioteker. Derefter styrke, balance og afspænding med Anita Falk Nielsen.

Torsdag den 20. april kl. 9-12 på Aalestrup Bibliotek
Introduktion til biblioteket, Knabergården og aktiviteter i Aalestrup. Deltag i en af aktiviteterne og hør hvordan biblioteket kan bidrage til, at I starter et fællesskab op i biblioteksregi. Opvarmning og gymnastik med Ole Christiansen.

Torsdag den 27. april kl. 9-12 på Vestrup Skole i Aars
Oplæg om kost og ernæring samt præsentation af kommunens sundhedstilbud af Rikke Vammen. Bagefter går vi i skolekøkkenet, laver mad og spiser sammen. Foruden motion i form af energizers.

Torsdag den 4. maj kl. 9-12 på Aars Bibliotek og i bunkeren i Aars
SANS – Sang og dans med Anita Falk Nielsen og Gitte Chren. Derefter foredrag om REGAN Vest v. Poul Holt Pedersen. Efter foredraget besøger vi bunkeren i Aars med rundvisning af Elo Sørensen.

Torsdag den 11. maj kl. 9-12 på et naturskønt område
Oplev naturens gratis glæder. Dagen indeholder en gåtur med naturvejleder. Vi laver mad over bål og spiser sammen i det fri.

Torsdag den 25. maj kl. 9-12 på Løgstør Bibliotek og ved Limfjorden
Introduktion til biblioteket og aviskulturen. Foruden de naturvidenskabelige foredrag fra AU og frivilligt arbejde af v. Jens Aa. V. Schulz. Hør Bo Jacobsen fortælle om dyrkning af muslinger og tang samt smagsprøve. Derefter gåtur med ABC for mental sundhed. 

Torsdag den 1. juni kl. 9-12 på Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet og heden
Besøg og omvisning på Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet med efterfølgende litteraturvandring og naturtræning på heden.

Torsdag den 8. juni kl. 9-12 på Farsø Bibliotek
”Se filmen – læs bogen”. Vi læser bogen inden, vi mødes og ser filmatiseringen Belfast 2022. Derefter gåfodbold med Jesper W. Holt. Til sidst afslutning og evaluering.

Bemærk, at vi forbeholder os retten til at foretage ændringer i programmet.

Lev et godt seniorliv længst muligt

Formålet med Hold Hjernen Frisk og aktivitetsrækken er at få flere seniorer til at leve et aktivt liv i længere tid. Vi lever længere, men med alderen stiger risikoen for sygdom og funktionsnedsættelse.

Forskning viser, at du med fordel kan fastholde din sundhed og funktionsevne ved at deltage i mentale og fysiske aktiviteter i et socialt fællesskab, så du kan fortsætte med at leve det liv, du ønsker.

Pladser og praktisk information

Tilmeldingsfristen er senest søndag den 26. marts 2023. Der er plads til 24 deltagere på holdet. Vi tilstræber ligelig en kønsfordeling.

Du udfylder formularen nedenfor for at tilmelde dig. Notér, hvis I er et ægtepar, som gerne vil deltage sammen, men opret jer hver for sig.

Vi forbeholder os retten til at udvælge deltagere, som ikke har deltaget på et Hold Hjernen Frisk-forløb tidligere, for at så mange som muligt kan få glæde af tilbuddet.

Du modtager en e-mail med information om, hvorvidt du har fået en plads på holdet eller ej hurtigst muligt efter tilmeldingsfristen, hvor vi også medsender yderligere information til deltagerne.

Aktivitetsrækken strækker sig over otte torsdage kl. 9-12, hvor du oplever et kulturelt indslag og afprøver en bevægelsesaktivitet hver gang. 

Stedet varierer, hvorfor det er en fordel, hvis du har bil. På det første møde kan I med fordel aftale fælleskørsel.

Vi forventer en positiv indstilling, mod til at prøve noget nyt i trygge rammer og deltagelse alle otte gange. Udover det alsidige program vægtes det sociale højt, så der er plads til både pause og hyggesnak.

Vi sørger for forplejning.

Vi glæder os til at se dig. 

 

Tilmelding:

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.