Stadig pladser til "Aktiv tirsdag"

Er du mand og mellem 60-75 år? Har du lyst til at være med i et givende fællesskab, hvor man både bruger krop og hoved, så har vi stadig pladser til "Aktiv tirsdag".

Vesthimmerlands Biblioteker – i samarbejde med Kultur og Fritid og Bevæg dig for livet –  vil gerne invitere dig til denne spændende aktivitetsrække i et ”Hold hjernen frisk”-projekt støttet af DGI og Nordea Fonden. Læs mere om Hold Hjernen Frisk her. 

Du kan tilmelde dig selvom vi er begyndt, der er maksimalt plads til 18 deltagere - efter først til mølle-princippet. 

Aktiviteterne finder sted med start på Aars Bibliotek hver tirsdag fra kl. 09.00-12.00 – første gang tirsdag den 26. oktober 2021. Alle 8 gange, hvor gruppen mødes, vil programmet byde på en kulturel del samt en bevægelsesaktivitet. Ud over det alsidige program vægtes det sociale højt, så der er plads til både pause og hyggesnak. 

 

Program

Tirsdag den 26/10 kl. 9-12: Biblioteksintroduktion og Qi Gong

Hvad enten I bruger Vesthimmerlands Biblioteker meget eller aldrig har sat jeres ben på stedet, vil vi denne første gang overraske med alle de ting, I kan bruge jeres lokale bibliotek til. Gruppen vil få masser af tips og tricks, og indsigt i hvad bibliotekarerne laver, når de ikke står i biblioteksrummet.

Vi starter vores bevægelsesaktiviteter med at prøve den ældgamle bevægelseskunst Qi Gong, som stammer fra Kina. Der har aktiviteten været brugt til at vedligeholde helbredet, forhindre eller afhjælpe sygdom – gennem flere tusinde år. Qi Gong er det kinesiske udtryk for den livsenergi/livskraft, der strømmer i kroppen, og som er grundlaget for kroppens helbred, for vores handlekraft og vores aktivitetsniveau. Det er ikke sveddryppende, men langsomme, meditative bevægelser, hvor alle kan være med.

Tirsdag den 2/11 kl. 9-12: Dokumentarvisning og skak  

Denne tirsdag starter vi ud i med en film. Bibliotekernes filmservice Filmstriben indeholder nemlig mange spændende spillefilm og dokumentarer. Vi lærer at bruge servicen og ser en dokumentar sammen.

Dernæst får vi besøg af Aars Skakklub, som kommer og introducerer os for skakspillet og dens mange muligheder. Aars Skakklub har både ungdoms-, men også en del seniorspillere, og man kan spille sammen uanset niveau. Skak er et hyggeligt og socialt spil, som udfordrer og træner hjernen på den helt rigtige måde.  

Tirsdag den 9/11 kl. 9-12: Historisk Samling Himmerland (hjemmeværnet) og Fitness IØ

Vi får besøg af hjemmeværnet, der fortæller os om Vesthimmerland under Anden Verdenskrig, og vi besøger herefter deres museum under Aars Bibliotek.

Styrketræning er rigtig godt, og der er mange gode grunde til at bruge denne træningsform - også senere i livet. Når du styrketræner, bliver dine muskler stærkere. Det betyder blandt andet at balancen bliver bedre, at der fx forebygges rygproblemer, knogleskørhed og forhøjet blodtryk. Derudover øges kroppens udskillelse af endorfiner, så risikoen for depression mindskes. Ved øget muskelmasse og deraf øget kalorieforbrænding og stofskifte forebygges livsstilssygdomme.

Tirsdag den 16/11 kl. 9-12: Lego-robotter og Smart træning

Vi skal lege med Lego, bygge en robotbil og programmere den, så den kan kører rundt. Vi får besøg af Hans Klysner fra ”Robot Workshop”, der viser os hvor enkelt det faktisk er. Hans har både iPads og robotter med, og det er ikke så svært, som man skulle tro.

Trænger du til lidt hjernegymnastik? Så glæd dig til at prøve SMART Træning. Her udfordrer vi forbindelserne i hjernen, og træner vores hukommelse og koncentration. Vi laver en blanding af fysisk aktivitet og hjernegymnastik, hvor vi sørger for at justere aktiviteterne, så der er tilpas udfordring for alle.

Tirsdag den 23/11 kl. 9-12: Rundvisning på Vesthimmerlands Museum

Når byer vokser, giver det ofte spændende muligheder for museets arkæologer, og det gælder i særdeleshed omkring Aars. Igennem et par år har der været en meget stor og omfattende udgravning ved Galgehøj. Arkæolog Nikoline Fogh Munch Larsen fortællinger om livet på godt og ondt på en Galgebakke!

Herefter går vi ned til Vesthimmerlands Museum, der vil være åbent kun for os. En rask gåtur til og derefter rundt på museet giver pulsen et hop og en masse skridt.

Tirsdag den 30/11 kl. 9-12: Introduktion til eReolen og gåtur i Aars med gå-værter

Gruppen introduceres til bibliotekernes digitale tilbud med bøger og lydbøger. Vi guider og hjælper jer i gang med den digitale bogsamling, og anbefaler en række titler. Lydbøger er en god måde at få hørt gode fortællinger, mens man for eksempel går en tur.

Vi går en tur gennem Aars i selskab med gå-værter fra en af byens største gå-fællesskaber. At gå med andre giver både god motion, oplevelser og mentalt velværd. Vi går cirka 5 km i et tempo, hvor alle kan være med.

Tirsdag den 7/12 kl. 9-12: Minikoncert og Floorball

Musik er for mange en naturlig del af hverdagen, hvad enten det spiller fra lydanlægget eller i bilradioen. Denne gang bliver vi taget kyndigt i hånden, når Flemming Både spiller og fortæller i et underholdende foredrag.

Hvornår har du sidst spillet med en bold? Måske er det ved at være længe siden. Derfor tager vi en dyst i floorball. Vi får en introduktion til spillet og aktiviteten tilpasses, så alle kan være med. Så find konkurrencegenet og sportsskoene frem, så garanterer vi for sved på panden og smil på læben.

Tirsdag den 14/12 kl. 9-12:30: (Jule)afslutning og Gå-fodbold

Bodil Jacobsen fra Herregården Hessel kommer og fortælle julens historie fra den hedenske jul i vikingtiden op til i dag. Vi har en lille gave til deltagerne og derefter afholder vi en lille julequiz med præmier, så finder vi ud af, hvem der lyttede efter.

De fleste kender fodbold – de fleste har prøvet det – Men har du nogensinde prøvet indendørs fodbold, hvor du IKKE må løbe? Gå-fodbold hitter hos både store og små, og alle kan være med! Men husk: Ikke løbe! (:

Tilmelding dig her:

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.