eReolen logo

eReolen

Adgang
Med biblioteks login
eReolen er en biblioteksservice, hvor du kan streame e-bøger og netlydbøger til din PC og MAC. Du kan også hente eReolen som App og få e-bøgerne og netlydbøgerne på din smartphone eller tablet.

Det kan du bruge eReolen til:

eReolen giver dig adgang til et stort og bredt udvalg af bøger, som du kan læse/lytte til på din Android, smartphone eller tablet med eller uden internetforbindelse. Du har dog kun adgang til dine lånte titler, når du er logget ind i app'en.

 

Sådan gør du:

  1. For at benytte eReolen skal du være registreret som låner ved Vesthimmerlands Biblioteker, og du skal være borger i Vesthimmerlands Kommune. Du skal bruge dit CPR-nummer og pinkode for at logge på. Log ind med dit lånernummer og pinkode, og vælg ‘Vesthimmerland’ som bibliotek.

  2. Find den eller de titler, du gerne vil låne. Du kan låne op til 5 e-bøger og netlydbøger pr. måned af de "grønne". Derudover findes der et bredt udvalg af titler, de "blå", der frit kan lånes og som derfor ikke er begrænsede af de øvrige låneregler. Disse kaldes de blå titler og er tydeligt markeret i appen.

  3. Klik på ‘Lån’ og bekræft.

  4. Du kan nu læse eller lytte.

  5. Hvis du ønsker adgang til dine lån uden internetadgang skal du gøre materialet tilgængeligt offline. Dette gøres ved at trykke på de tre små prikker, der dukker op over forsiden, når du har lånt materialet. Dette downloader bogen til din enhed. 

  6. Dine lån ligger i punktet ‘Min side’ under ‘Lån’. Når du har lånt en bog, ligger den tilgængelig i 30 dage - der vil stå tydeligt hvornår lånet udløber. Herefter forsvinder e-bogen/netlydbogen af sig selv - du skal derfor ikke selv huske at aflevere. Bemærk, dette betyder du ikke kan aflevere et materiale før tid.

  7. Det er muligt at gemme titler til senere ved at klikke på ‘Huskeliste’ på hjemmesiden eller det lille hjerteikon i appen. Så ender værket på din ‘Huskeliste’ under ‘Mine lån’.

  8. Uanset hvor på logger på, har du altid mulighed for at tilgå dine lån på eReolen.