For lærere, pædagoger og PLC

Vesthimmerlands Biblioteker stiller en lang række tilbud til rådighed for dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner.

Tilbuddene på denne side er forslag til, hvordan I som institution kan få glæde af biblioteket. Kontakt os gerne, hvis I har idéer og ønsker til, hvordan biblioteket kan understøtte jeres arbejde – vi er altid interesserede i dialog og udvikler løbende nye tilbud.

Kontakt Jette Ninette Olsen på jol@vesthimmerland.dk / 99668532

Kulturnøglen

Kulturnøglen udgives af Vesthimmerlands Kommune og indeholder aktuelle tilbud fra biblioteket samt kommunens andre kulturinstitutioner. Hent Kulturnøglen 2022/2023 her.

Brug biblioteket i dagligdagen

Folkebiblioteket er borgernes sted – og dermed også jeres. Her er nogle bud på, hvordan man som institution kan bruge bibliotekerne i dagligdagen

  • Kom og få en kort introduktion til biblioteket af personalet
  • Leg (vi har legetøj/legeplads på alle fire biblioteker)
  • Madpakkespisning
  • Mødested (fx mødes med andre dagplejere)
  • Netmedier – bibliotekets digitale tilbud (læs mere her)

I er også meget velkomne til at benytte nedenstående tilbud, men kontakt det lokale bibliotek før I kommer på besøg, så vi kan sikre os, at vi har lokaler og personale til rådighed.

  • Højtlæsning
  • Film for dagplejegrupper og børnehaver (kun på Farsø bibliotek)
  • Hjælp til at finde materialer til opgaveskrivning
  • Udvidet biblioteksintroduktion

Gennem Vesthimmerlands Biblioteker har eleverne adgang til flere baser og digitale tilbud, som kan bruges i skolearbejdet, fx i forbindelse med opgaver, projektarbejde eller frilæsning. Læs mere om bibliotekets digitale tilbud her.

Læselyst

Vesthimmerlands Biblioteker har i samarbejde med kommunens skolekonsulent, læsekonsulent, PLC og lærere udviklet materialer for øget børns læselyst på mellemtrinnet (4-6. klasse). Materialerne er primært målrettet forældre, da vi ved at forældrene har en stor rolle at spille. Materialerne er udviklet til brug for fagpersonale, målrettet forældrene. I efterået 2020 arbejdes der på at udvikle materiale til indskolingen.

Flyer til udlevering på forældremøder: Budskaber udarbejdet til hvert klassetrin

Top 50 over mest lånte bøger: Til udprint og ophængning i klasseværelset

Nyeste nyhedsbrev: Månedligt nyhedsbrev udsendt til forældre via Aula

Tidligere nyhedsbreve: Her kan du læse og få inspiration i de foregående nyhedsbreve.

Video med citater fra elever lavet i en undersøgelse i 4. klasse i efteråret 2019:

I et andet afsluttet nordjysk projekt, kaldet "Læseforældre", er der bl.a. udviklet nedenstående video, som er til fri afbenyttelse. Vesthimmerlands Biblioteker var testbibliotek for projektet. 

Copyright: Aalborg Bibliotekerne