Selvbetjent bibliotek

Det selvbetjente  bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor der ikke er personale til stede, og hvor man selv lukker sig ind på biblioteket.

Selvbetjeningsløsningen er et ekstra tilbud udover den almindelige åbningstid, hvor der er personale til stede. Der er selvbetjent åbningstid på alle kommunens biblioteker. 

 

Hvem kan få adgang til det selvbetjente bibliotek?

For at benytte det åbne bibliotek skal du været oprettet som bruger på Vesthimmerlands Biblioteker og over 15 år gammel. 

 

Hvordan kommer jeg ind?

I den selvbetjente åbningstid kan du lukke dig selv ind på biblioteket via den adgangkontrol, der sidder ved indgangen til biblioteket. Her skal du indsætte dit sundhedskort / eller indtaste dit CPR-nummer, herefter låses døren op og du kan gå ind.

 

Hvilke muligheder har jeg på det selvbetjente bibliotek?

Du kan benytte alle bibliotekets faciliteter, f.eks. aflevere og låne materialer, afhente bestilte materialer, læse aviser og tidsskrifter, benytte PC og internet, samt fotokopiere. Biblioteket har trådløst netværk, så du også kan benytte din egen bærbare PC eller tablet.

 

Aflevering og lån

Når du afleverer og låner dine materialer ved selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen og tjekker at alle dine materialer bliver rigtigt afleveret og udlånt. Udskriv en kvittering, så du kan tjekke at alt er foregået korrekt.

 

Afhentning af bestilte materialer

Hvis du har fået besked om, at der står et bestilt materiale klar til dig, har du samtidig fået oplyst materialets afhentningsnummer. Alle materialer, der står klar til afhentning, står i nummerorden på reserveringsreolen. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at udlåne det på selvbetjeningsautomaten.
 

Kopiering & print

Ved kopiering og print skal betaling ske via MobilePay. Det koster 1 kr. for A4 og 2 kr. for A3 uanset om det er sort/hvid eller i farve.

 

Adgangskontrol og TV-overvågning

Når du går ind på det selvbetjente bibliotek bliver dit cpr-nummer registreret og der er TV-overvågning i lokalerne. CPR-nummer og billeder fra TV-overvågningen bliver gemt i 14 dage og vil kun blive benyttet i forbindelse med lovovertrædelser eller uhensigtsmæssig opførsel.

 

Udelukkelse og bortvisning

Biblioteket er for alle. Du skal derfor respektere god ro og orden og følge anvisninger fra personalet. I modsat fald kan du bortvises og udelukkes fra brug af biblioteket i en periode. Udelukkelse vil blive meddelt skriftligt.