Klog på klima med Filmstriben

Bliv klar til klimadebatten med bibliotekets netmedier. Her får du seks bud på gode film, der gør dig klog på klima

Klimaet fylder meget i filmverdenen og hos instruktørerne, og der findes mange gode spillefilm og dokumentarer med klima som tema. Du får her seks gode eksempler fra bibliotekernes filmtilbud Filmstriben. Se filmene på din pc/mac eller i app’en Filmstriben Next som findes i App Store.

I morgen (2015)
Det er slet ikke så svært for menigmand at gøre en indsats for klimaet. Instruktørerne taler med aktivister i en række lande, bl.a. Danmark, og indsamler tips til, hvordan vi hver især kan være miljøbevidste og hjælpe med at vende udviklingen.
 
 
I december 2005 arresterede FBI en gruppe unge miljøaktivister fra gruppen Earth Liberation Front, der af idealistiske grunde udøvede brandattentater mod forskellige firmaer. Navnlig følger vi aktivisten Daniel McGowan, mens han venter på at blive dømt for sine handlinger.
 
 
Den unge og dygtige Steve Butler opkøber rettigheder til naturgasudvinding fra fattige bønder i Midtvesten for selskabet Global. Men lokal modstand og bekymring om miljømæssige konsekvenser får ham på andre tanker.
 
 
Arkitekten Michael Reynolds har i godt 30 år arbejdet med at udvikle bæredygtige boliger i New Mexico. De er opført af genbrugsmaterialer og har egen strøm- og varmeforsyning. Da han mister sin autorisation som arkitekt, går han ind i lobby-arbejde for at få gennemført en lov, der ikke stiller krav om el, vand og kloakering
 
Dokumentarfilm om Grønlandsekspeditionen i 2013. Forskernes private videooptagelser og nutidige stillfotos set fra luften er samlet til en film som viser klimaforandringerne før og nu.
 
Dokumentarfilm, der portrætterer den franske glaciolog og Antarktis-pioner Claude Lorius (f. 1932), som var den første som påviste den menneskelige aktivitets indvirkning på den globale opvarmning.