Skriver du opgave?

19.03.20
Er du i gang med en større opgave på STX, HHX eller HTX lige nu?

Biblioteket er lukket for udlån af fysiske bøger og tidsskrifter, men gennem bibliotekets netmedier har du adgang til mange gode kilder, som kan bruges i din opgave. Har du problemer med at søge i kilderne eller spørgsmål til gode kilder, så skriv til os på bibliotek@vesthimmerland.dk - vi svarer på mails alle hverdage mellem 8 og 16.  

OBS: Det gælder for adgang til alle kilderne, at du skal bo i Vesthimmerlands Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem. Bor du ikke i Vesthimmerlands Kommune, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder. Er du ikke låner endnu, så opret dig her med NemID eller skriv til os på bibliotek@vesthimmerland.dk og vi hjælper dig på vej!

Digitale kilder 

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sportens, at du skal analysere en film eller måske noget helt andet.

  • Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk
  • InfoMedia har i forbindelse med bibliotekets lukkeperiode åbnet for din adgang hjemmefra. Her finder du et stort online mediearkiv med artikler fra danske aviser og magasiner
  • Bibliotek.dk her er det muligt at søge på tilgængelige E-materialer. I stedet for "Alle materialer" klikker du blot på "E-materialer" i dropdown-menuen ved søgefeltet
  • Gale Reference Complete er enrække engelsksprogede databaser der især retter sig imod studerende, men andre interesserede må selvfølgelig også bruge baserne
  • Mediestream Folkebibliotek er online adgang til seks millioner historiske avissider. Det er i alt 67 ejerløse aviser udgivet i perioden 1921-2002.

Kildekritik

Når du skriver opgave er det vigtigt, at du forholder til kritisk til dine kilder. Det kaldes kildekritik. Med digitale kilder er det ekstra vigtigt, især hvis du bruger kilder hvor det kan være svært, at gennemskue hvem afsenderen er.

  • Gymnasie Basen har en rigtigt god vejledning i kildekritik af både analoge og digitale medier.

Den gode litteraturliste 

Inden du kan aflevere din opgave, skal du sikre dig, at du har styr på din litteraturliste.  Hvis du er usikker på hvordan du skal gribe det an, kan du prøve at se på litteraturlisteautomaten, som hjælper dig på vej.

  • Klik her for at tjekke litteraturlisteautomaten

Spørg biblioteksvagten 

Går du helt i stå med hensyn til at finde kilder, har du også mulighed for at kontakte Biblioteksvagten, som er åben i hele bibliotekernes lukkeperiode. 

Materialer