Grinende kvinde

Noget at grine af!

19.11.20
Motioner mavemusklerne med en sjov bog

Der er ikke meget at grine af lige for tiden, og netop derfor har vi indsamlet anbefalinger fra hele personalegruppen; disse bøger skulle gerne kunne få et smil frem hos alle.

Alle bøgerne finder du på eReolen, enten som lydbog eller ebog; God læselyst.

Blafferens galakseguide af Douglas Adams

Jeg havde svært ved at lære at læse som barn, men en god ven og med-nørd der gik et par klasse under mig introducerede mig for Douglas Adams. Trilogien (i fem dele) er de morsomste bøger i universitet, grunden til at jeg lærte at læse – og meningen med livet (nej det er 42).
/ Peter

Volvo lastvagnar af Erlend Loe

Den sjoveste bog jeg nogensinde har læst. Erlend Loes groteske, morsomme og fængslende fortællinger om nogle hverdagens helt almindelige - og lidt ualmindelige - helte gør, at selvom historien egentlig er frygtelig, kan man ikke lade være med at grine samtidig med at man krummer tæer.
/ Pernille H

Korrekturlæseren af Peter H. Olesen

Jeg kan godt lide Olesens lidt tørre og meget direkte skrivestil. Korrekturlæseren er en tragikomisk fortælling om en mand, som er virkelig træt. Jeg skiftevis griner og græder mig igennem fortællerens triste tilværelse.
/ Pernille E

Vejledning i sælfangst af Flemming Jensen

Det er uden tvivl den absolut mest humoristiske bog, jeg nogensinde har læst. En perlerække af morsomme optrin, der fik mig til at hulke af grin.
/ Bo

Aftalt spil af Elle Kennedy

Jeg er stor fan af Kennedys skrivestil - hun formår altid at kombinere et virkelig lækkert plot og hed kærlighed med en humor, der får mig til at le højt. Der kommer bare de sjoveste bemærkninger undervejs, og de rammer rent ind hver gang.
/ Iben

Langt fra Leverpostej af Birgitte Amalie Thorn

Hvis du ligesom jeg har set Nynnes dagbog-filmen mere en én gang, så vil jeg nærmest love at du også vil knuselske denne lille perle. Den har samme humor, hvor både andre og hovedpersonen selv kommer under kyndig behandling med spot-on refleksioner om de forskellige steder i livet en venindegruppe kan være i starten af trediverne. 
/ Randi

The Martian af Andy Weir

Fantastisk sjov bog skrevet i logbogsform af en astronaut strandet på Mars. Fra hans had til disko (som er den eneste musik han har tilgængeligt) til hans forsøg på at dyrke kartofler - bogen er både rørende og spændende, og hans optimisme er smittende i en ellers dyster situation.
/ Iben Marie

Kraftidiot af Tommy Jaud

En glimrende, humoristisk og letlæst selvironisk roman om mandlige singlers problemer med tilværelsen.
/ Jan

Hjem til jul af Joanna Bolouri

Virkelig underholdende og skøn roman. Jeg har grinet højt flere gange igennem bogen - for forfatteren skriver så beskrivende at man nemt kan forstille sig de pinlige situationer som hun beskriver. Det er en bog som bringer julestemning frem og som efterlader læseren med en stort smil på læben. 
/ Jette

Fortiden er ikke hvad den har været af Joachim Meyerhoff

Bogen indeholder umådelig morsom og skeptisk undren over tilværelsen. Jeg har grinet højt for stort set hver eneste side og midt i al den ustyrlige morsomme galskab, der viser det sig, at fortiden kan være endnu mere uoverskuelig end fremtiden.
/ Mette DJ

Min mor siger af Stine Pilgaard

Stine Pilgaard er SJOV! Hun skriver fremragende og med en humoristisk vinkel – ja, selv på et emne som hjertesorg. Hvis du fx står i kø til Pilgaards nyeste roman ”Meter i sekundet” (som er en ganske populær bog for tiden), så brug ventetiden godt med hendes morsomme, kærlige og søhesteskøre debutroman.
/ Lene

Næste! En lægeroman af Nina Lykke

Man er i morsomt og tåkrummende selskab med den usympatiske praktiserende læge Elin, ikke mindst i konsultationstiden, hvor patienterne får klart besked. Om aftenen fører Elin lange samtaler med plastikskelettet Tore der står i hjørnet i lægekonsultationen. En veloplagt skæv og satirisk roman. Advarsel: læs den ikke lige inden dit næste besøg hos lægen.
/ Susanna