""

Boganbefalinger, september

01.09.20
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Her kan man snakke om en bog hvis forside slet ikke yder den retfærdighed. Jeg er gået forbi bogen mange gange uden at skænke den en tanke, før en veninde fortalte om hvor hylemorsom den er - og så måtte jeg jo selv i gang. 
Hun havde ret - den er virkelig sjov. Vi får historien om de yngste klasser på en 'finere' sjællandsk skole gennem forældrenes og lærernes beskeder til hinanden på ForældreIntra - der er blandt andet debatten om fødselsdagsønsker der kører helt af sporet, obligatoriske forældrefester, misforstået hensyntagen m.m. Jeg tror samtlige småbørnsfamilier kan genkende en del situationer! Bogen er super hurtigt læst, og jeg lo højt gentagne gange - den har mine varmeste anbefalinger. 

/Iben

Jeg satte mig tilrette i sofaen med popcorn, cola, chokolade og satte dvd’en i gang.
Hold da op – jeg glemte alt om popcorn. Det er en fantastisk gribende film – den begynder lidt tamt – i en høring hvor en dommer skal afgøre striden om forældremyndigheden. Så udvikler den sig derfra – det er fantastiske skuespilpræstationer – specielt den yngre dreng sin rolle godt. Man mærker hans utryghed, agtpågivenhed og frygten for at fejle.
Filmen ender med at være en thriller – så nervepirrende at det er helt utroligt. Man kunne ønske at filmen var langt fra virkeligheden – det er den desværre ikke…

/Karin

Echo Ridge er en by fuld af hemmeligheder. Alle skjuler noget. Hvordan navigerer man som teenager i en ny by, hvor ens moster forsvandt for mange år siden og aldrig blev fundet, hvor der ligger en død lærer på vejen den dag man ankommer til byen og hvor nogen truer den der bliver kåret som årets homecoming queen. Lige så langsomt bliver lagene af byens borgere pillet af og det er ikke alle der har rent mel i posen. Hvem kan man stole på? Det var en spændende og underholdende bog, men jeg er ikke helt sikker på jeg forstod hele slutningen, så derfor, læs den og kom forbi og fortæl mig hvordan du tolker slutningen. 

/ Jette

 

Danske Harriet er nylig enke efter Gerhard, en dansk flyveofficer på tysk side, der skydes ned over Østfronten i kamp mod kommunismen. Hun sender sine to små børn på børnehjem, tager på rekreationsophold hos Gerhards venner Gudrun og Klaus i München. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe, og familien tilhører den nazistiske overklasse. I de fire måneder Harriet opholder sig München kæmper  hun med et finde en form for ligevægt i det nazisiske og uberegnelige tyske samfund. Men det splitter hende også. Hun ser på den nazistiske verden med både fascination og afsky - og afskyen kommer til at fylde mere og mere i hende.
Som læser får man en fascinerende og barsk fortælling om krigens og kærlighedens vanvid - det er en roman man sent slipper. En del af historien er opdigtet, men Harriet bygger på en kvinde fra Thorups omgangskreds.
Kirsten Thorup er en af mine yndlings forfattere, og med denne roman har hun fået endnu stjerne hos mig – det er af de bedste bøger jeg har læst i år.

/ Susanna