Personalet anbefaler

Boganbefalinger, september

02.09.19
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.


Hvor lyset slipper ind af Lucy Dillon, 2019
Hvor lyset slipper ind af Lucy Dillon, 2019

Lorna kan ikke slippe kunstverdenen, og da lejlighed byder sig, overtager hun et kunstgalleri i sin hjemby Longhampton, hvor hendes familie gik i opløsning og hendes komplicerede kærlighedshistorie begyndte

Som altid, har Lucy Dillon skrevet en roman, der er krydret med moral, kærlighed og råhygge, samt ikke mindst humor. Jeg elsker hendes livsbekræftende romaner, som ofte får én til at se på livet med nye øjne. Galleriet bliver et samlingssted for hele byen, hvor nye bånd bliver knyttet, og gammel kærlighed får en chance til, og på en måde, som Lorna aldrig havde forestillet sig, slipper lyset ind i hendes verden.

/ Pernille H


Den røde adressebog af Sofia Lundberg, 2018
Den røde adressebog af Sofia Lundberg, 2018

98-årige Doris, som ved at hendes liv lakker mod enden, nedskriver sine erindringer om de mange nu overstregede navne i sin adressebog 

Jeg blev grebet af den lidt sørgmodige historie om den gamle dame Doris. Hun har overlevet mange af sine jævnaldrene, og adressebogen er mindet om det liv, som hun har haft.
Længst muligt i eget hjem er jo det vi foretrækker i dag, men med det følger ind imellem en ensomhed, som vi ikke er så gode til at italesætte. Heldigvis er der en niece Jenny, som gør den store forskel i Dorris  liv. Der er også en særlig varme i bogen, og den gemmer på flere overraskelser. 
Bogen var for mig en påmindelse om at huske et opkald til de ældre personer i min familie. 

/ Karin


Langt fra leverpostej af Birgitte Amalie Thorn, 2019
Langt fra leverpostej af Birgitte Amalie Thorn, 2019

34-årige Emilie lever det fantastiske singleliv i Århus. Med Tinder, karriere, tømmermænd og en indgroet angst for det kedelige leverpostej-liv 

Hvis du ligesom jeg har set Nynnes dagbog-filmen mere en én gang, så vil jeg nærmest love at du også vil knuselske denne lille perle. Den har samme humor, hvor både andre og hovedpersonen selv kommer under kyndig behandling. Alligevel indeholder den også nogle spot-on refleksioner om de forskellige steder i livet en venindegruppe kan være i starten af trediverne. Med sine 184 sider er den også en overkommelig størrelse, men alligevel når man at udspille en film for sit indre blik. 

/ Randi


Børnene fra Sølvgade af Renée Toft Simonsen, 2019
Børnene fra Sølvgade af Renée Toft Simonsen, 2019

Fire søskende har en hemmelighed - deres mor er forsvundet, og de bor alene. Men kan man egentlig klare sig uden voksne? Og hvor længe kan man skjule sig for Kommunetrolden? 

Børnene fra Sølvgade er én af mine favoritter for 2019. Det er en superskøn børnebog, der er både sjov og hjerteskærende. Historien er virkelig velskrevet og fængende, og man føler virkelig med børnene, der er både snusfornuftige og totalt naive overfor den kolde voksenverdens logik og regler. Men de er både seje og stædige og fortjener den lykkeligste af alle lykkelige slutninger. Bogen er velegnet til såvel oplæsning som selvstændig læsning, og lydbogen, hvor forfatteren selv oplæser, kan også varmt anbefales.

/ Iben