anbefalinger oktober

Boganbefalinger, oktober

01.10.19
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

Ind i en stjerne af Puk Qvortrup, 2019
Ind i en stjerne af Puk Qvortrup, 2019

Puk er lykkelig, gravid i syvende måned og har en lille søn på 2 år, men pludselig falder hele hendes verden sammen, da hendes mand uventet dør. Hvordan skal livet nogen sinde blive et liv igen? 

Det her er anbefalelsesværdig læsning, der rammer lige i hjertekulen. Puk rammes af en ufattelig tragedie på det, der bør være et af de mest glædelige tidspunkter i livet. Det er netop i kontrasterne, at romanen finder sin kraft: liv og død, sorg og håb, ensomhed og forbundethed, kærlighed og vrede. ”Ind i en stjerne” er en erindringsroman, og det mærkes tydeligt, at vi har at gøre med levede erfaringer. Romanen er særdeles velskrevet, og Puk Qvortrup har en formidabel evne til at skære helt ind til benet, hvilket gør romanen utrolig intens, hård og gribende. En helt igennem gennemført roman. 

/ Mette N


Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child, 2019
Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child, 2019

Jack Reacher og Will Trent er begge undercover i Fort Knox med hver deres mission. Snart må de sande, at de må arbejde sammen for at komme ud i god behold 

Will Trent og Jack Reacher - to mænd med meget forskellige opfattelser af retfærdighed og loven. Hvad sker der når to litterære action legender brager sammen? Det får vi svaret på i bogen her, hvor to af krimi og spændingslitteraturen helt store navne er gået sammen og har skrevet en novelle hvor deres to helte møder hinanden og må finde ud af om de kan arbejde sammen - eller om det må ende i blod. Lidt af et must read hvis man er fan af den ene eller anden (eller begge!) herrer.

/ Iben


Det var os af Golnaz Hashemzadeh Bonde, 2018
Det var os af Golnaz Hashemzadeh Bonde, 2018

Nahid flygtede som ung fra Iran til Sverige. Nu er hun ensom og kræftsyg og ser tilbage på sit liv. Levede hun det godt nok, og gjorde hun sig umage nok over for sin mor og sin datter? 

Bogen er en bog til eftertanke, hvordan bliver vores liv, og hvor fører de os hen. Bogen er skrevet af en forfatter med en iransk baggrund, og en gribende historie om Nahid, der står på tærsklen til det liv, som hun har drømt om – at begynde på medicin studiet i Irak. Men det politiske regime gør, at hun må flygte til Sverige. Hendes mand bliver voldelig og kontrollerende, og forholdet til datteren er konfliktfyldt.
Bogen er nok desværre tæt på en virkelighed, som mange fra andre kulturer lever med.
Det kan lyder tung og trist bog, men det er det ikke. Der er et nyt liv på vej, og Nahids kamp har ikke været forgæves.

/ Karin


 opskrifter fra the Hummingbird Bakery af Tarek Malouf, 2012
Kagedage: opskrifter fra the Hummingbird Bakery af Tarek Malouf, 2012

64.12 - Den her bagebog er klart en af mine favoritter! Mange gange har jeg taget den ned fra hylden – nogle gange bare for at se på billederne og andre gange for at lade mig inspirere til lækre kager. Selvom indkøbslisten eller teknikkerne til tider er lidt anderledes end de klassiske, så skal man bestemt ikke lade sig afskrække. Billederne får tænderne til at løbe i vand og opskrifterne fejler bestemt heller ikke noget! Det skulle jeg i hvert fald hilse og sige fra mine gæster ;) 

/ Randi