Bibliotekarerne Pernille H, Iben Marie, Randi og Elin

Boganbefalinger, November

02.11.20
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Dette er en rigtig chicklit-roman som er perfekt som en lille flugt fra hverdagens stress og jag. Jeg vil anbefale den til alle læsere, som ønsker noget god underholdning, som samtidig formår at røre ens hjerte og efterlade én med en varm følelse indeni. Bogen fangede mig fra start til slut og jeg fik både grint, krummet tæer, mærket mit hjerte svulme og grædt lidt indeni. Indrømmer da, at den til tider er forudsigelig, som denne genre jo ofte er. Men det er noget jeg forventer indenfor kærlighedsromaner og lige præcis derfor gør det mig ingenting – når blot den også underholder og overrasker lidt undervejs og det gør Kærlighedskoden
Bogen handler om 30-årige Stella Lane, der har Aspergers syndrom og ved alt om algoritmer og er dygtig til sit arbejde som økonometriker – men hun ved absolut intet om kærlighed eller sex. Hun beslutter sig derfor for at hyre escortfyren Michael i håb om, at han kan lære hende det hun har brug for at vide om sex og lære hende at indgå i en kærlighedsrelation. Forfatteren Helen Hoang har selv fået diagnosen Aspergers som 34 årig og det er gennem research af sin egne udfordringer, hun er blevet inspireret til at opfinde og skrive bogen om vores hovedperson Stella.

/ Pernille H

Som 16-årig boede jeg i USA i et år. Jeg gik på High School, spillede basketball, var med i skolens store talent show.  Siden da, har jeg haft mulighed for at rejse rundt i store del af landet. USA var for mig mit andet hjem, med søde mennesker og åben arme…. 
Men i 2016 skete der det, som ingen havde troede kunne ske – Donald Trump blev valgt som præsident, blev en verdens mægtigste mænd, og jeg kunne ikke genkende det USA, jeg følte jeg havde stort genskab til.
Jeg var ikke den eneste med denne følelse. David Trads, som selv var udvekslings student i USA samt tidligere USA-korrespondent for Berlingske Tidende, har skrevet en fascinerende og oplysende bog om USA’s vej til Trump.
Det beskriver et meget modsigende land, et land der mistede en stor del af deres industri, mistro til leder og til regeringen. Der er også en historiske gennemgang af hvordan landet blev dannet, og hvor det måske er på vej hen nu. 
Men hvordan kunne Trump, kunne noget andre politikere ikke formå; det at tale til en stor del af befolkningen som følte sig glemt? Der er forskellige svar på dette og en af dem kommer i bogen: Professional Wrestling – det gjorde mig helt at paf at læse om!
Hvis man gerne vil forstå, eller prøve at udrede, hvordan man endte med Trump som leder, giver denne bog et meget udførligt bud. Lige op til valget i november, kan det måske give en flere nuancer på det amerikanske folk.

/ Iben Marie
 

Hvis man i forvejen har hørt "Sitter Podcast" med Signe Lindkvist og Iben Hjejle, så ved man præcis hvad man får i denne bog. Der er gensynsglæde med flere sjove anekdoter, men også dybere nedslag i deres holdninger og oplevelser i livet, herunder deres forhold til deres afdøde mødre og deres eksmænd. I bogen er der ikke samme plads til skøre kommentarer undervejs – for sådan fungerer bogformatet ikke – men alligevel kan jeg høre deres stemmer for mig, og hvordan de sidder og hygger sig i cirkusvognen. Bogen er rigtig fin for Sitter-novicer, som tænker de vil snuse til universet, og er samtidig meget nem og hurtig at læse.

/ Randi

Når man har læst Sara Omars ”Dødevaskeren” og ”Skyggedanseren” skal man også læse Naiha Khiljee’s ”Kære søster”, også selv om man normalt ikke læser digte.
For her kommer et vigtigt input i debatten om kvinders rettigheder og muligheder eller mangel på samme, både set i religiøs og i politisk sammenhæng.
Født i Danmark, med pakistansk baggrund, og insisterende på at være og vise at hun er muslim, selv om tørklædet betyder at netop hun bliver trukket til side i lufthavnen. Klemt mellem kulturer og andres holdninger og forventninger kommer observationer og frustrationer frem i digte skrevet i den særlige Spoken word-genre, så man fornemmer rytmen når man læser dem.
Læs bogen og lyt til Naiha på YouTube!

/ Elin