anbefalinger_maj_2020.jpg

Boganbefalinger, maj

01.05.20
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned på eReolen

Ulvekrigen er den 11. bog i Bernard Cornwells serie om Uhtred fra Bebbanburg og grundlæggelsen af det angelsaksiske England. Serien er også tilgængelig både som lydbog og som e-bog på eReolen. 
Ingen kan som Cornwell skildre barske kampscener med garanti for en god læseoplevelse. Man fornemmer virkelig krigens brutalitet i vikingetiden, hvor krigere stod ansigt til ansigt i skjoldmure væbnede med sværd, spyd og økser.
Men når det er sagt, er bogen også meget andet end kampscener. Der er mange fine skildringer af livet på denne tid og af Uthreds splittelse mellem loyalitet og ambition, mellem nordisk gudetro og kristendom.
Der er planlagt yderligere to bind i serien, hvoraf bind 12, ”Sword of Kings” er udkommet på engelsk og bind 13, som kommer til at hedde ”War Lord” endnu er under udarbejdelse. Dem ser jeg frem til at læse.

/ Bo
 

Jeg er en af dem der var meget glad for Korsgaards romaner "Hvis der skulle komme et menneske forbi" og "En dag vil vi grine af det". Og jeg må indrømme, at min store glæde for romanerne næsten blegner, i forhold til hvor stor min begejstring er over Korsgaards nyeste udgivelse, novellesamlingen "Tyverier".

Jeg håber der kommer flere noveller fra Korsgaard, for sikke en perle han har udgivet her. Novellerne er fyldt med hemmeligheder, tragikomiske situationer og for mig indeholder disse noveller noget af det jeg allerbedst kan lide ved Korsgaard; Han kan skildre og gengive mennesker, særligt de skæve, skøre og ensomme, og situationer der er så groteske, at man kommer til at grine for alt det tragiske bliver også komisk.   

Læseoplevelsen var næsten at sammenligne med, når man står med en undervandskikkert og udforsker  i en sø eller i limfjorden. For med novellesamlingen mestrer Korsgaard at skrive, som er jeg udstyret med en undervandskikkert, og dumper lige ned til og i en helt anden verden, i andre mennesker virkelighed, hvor jeg som læser bliver tilskuer til nogle betydningsfulde øjeblikke og situationer i deres liv. 
Jeg er vild med denne udgivelse! Der er i alt 15 noveller og vil ønske dig god læsefornøjelse.

/ Mette DJ

Jeg har måtte indse et par ting efter at have læst denne bog. For eksempel lader jeg min mailboks styre og forstyrre min arbejdsdag. Jeg har et pop up ikon der dukker op i nederste højre hjørne på min skærm når der kommer nye mails, jeg registrere ikke kun at den kommer med beskeden, jeg går i langt de fleste tilfælde ind og læser mailen med det samme. Denne bog indeholder vildt mange bud på små knapper man kan skrue på i løbet af sin arbejdsdag, for både at opnå mere fokus men også på at opnå de mål man har sat på kort eller lang sigt. Ikke alle råd passer, men kan finde de råd der passer på en og begynde at implementere et råd og når det sidder på rygraden tage det næste. Jeg har for eksempel slået notifikationer fra på min mail. Jeg vil afprøve Pomodoro teknikken hvor man arbejder 25 min. 5 min. pause - og pause betyder ikke mails eller andet. På den måde kan man over tid højne ens fokus. Det er en rigtig god bog med mange gode råd som man kan plukke i så det passer til ens behov. Der er en del kapitler med interviews og hvert kapitel afsluttes med en boks med den persons bedste råd. Det kan da ikke blive meget nemmere end det. God fornøjelse. 

/ Jette

Jeg har fornyeligt genhørt krimiserien om Eske Litle. Serien forgår i det 14. århundrede og følger en byfoged (der svarer meget godt til en politidirektør), i det der engang var en af Danmarks vigtigste byer, Assens. Bøgerne er ikke specielt lange og ikke enormt actionfyldte, hvilket passer mig glimrende i denne tid. Det er også interessant at høre en krimi, hvor der ikke er DNA spor, overvågningsbilleder, mobiltelefondata og alt det andet CSI-hejs, men der i mod opdagerens evner og snilde der er det vigtigste. Forfatteren Martin Jensen er uddannet historiker, så det giver bøgerne en dejlig autentisk følelse. På mange måder er det som at læse et eventyr for voksne, med mord og intriger (der faktisk også ret tit er vigtige elementer i eventyr for børn). 

/ Peter