Personalet anbefaler

Boganbefalinger, maj

01.05.18
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

Lyset vi mistede af Jill Santopolo, 2017

Den 11. september 2001 mødes Lucy og Gabe for første gang. De bliver forelsket, men skæbnen vil at deres veje skal skilles. Igennem de næste 13 år har de kun sporadisk kontakt, men Lucy tænker stadig på om Gabe er den eneste ene.

Det er en kærlighedsroman skrevet som et lang brev fra Lucy til Gabe.  De møder hinanden d. 11. september 2001 i New York – det er en dag ingen glemmer. Mødet med Gabe er det vildeste, der er sket for Lucy.  Hun forelsker sig så voldsomt, og det er så smertelig for hende, da Gabe forlader hende. Jeg kom pludselig i tanke om min første kærlighed, om dybden, om savnet og fornemmelsen af noget enestående. Der er så mange bøger om at forelske sig, men meget færre om at miste. Der er noget flovt, noget forbudt om at bære savnet med sig. Denne bog gør det i udpræget grad.
Det er IKKE stor litteratur, men bogen sammenlignes med ”Samme dag næste år” og  ”Måske mødes vi”, bøger som jeg også er meget glad for. Disse er måske er lidt bedre, men de ligner hinanden.

/ Karin

 

Golddigger (I think not) af Janni Ree, 2017

Golddigger (I think not) af Janni Ree, 2017

Biografi. Janni Ree (f. 1970) fortæller om sit liv. Fra barndommen med en alkoholiseret far, en ungdom med fester og kærester til et voksenliv med op- og nedture, reality-tv og ægteskabet med rigmanden Karsten Ree (f. 1945).

Jeg var meget nysgerrig på at få mere at vide om Janni Ree, da jeg startede på hendes bog, Og jeg blev ikke skuffet på det punkt. Bogen er skrevet i (et ikke særlig kønt) talesprog – det er som at høre Janni selv – og der bliver ikke lagt fingre imellem, når Janni med naiv ærlighed skriver om sit liv. Hun voksede op i en kernefamilie med far, hjemmegående mor, en storesøster og Janni selv. 
Vi hører om Jannis første kæreste Kim, som hun møder som 18-årig, bliver gift med og får en søn og en datter med. Kim og Janni flytter til USA, hvor Kim arbejder indenfor oliebranchen og tjener styrtende med penge. Janni er hjemmegående husmor i den store villa og weekenderne tilbringer parret på deres kæmpestore yacht. Lykken varer dog ikke ved. Den lille familie mister alt hvad de ejer og kærligheden brister. Janni flytter tilbage til Danmark, finder en ny kærlighed og får bla. job som model.
I bogens slutning hører vi om retssagen, hvor Janni bliver dømt for, sammen med sin far, at have franarret en gammel døende mand hans formue. Vi hører hendes version af tiden med varetægtsfængsling og senere den noget længe afsoning. Det er under retssagen, at Janni møder Karsten, som hun forelsker sig i, flytter sammen med og gifter sig med. Bogen er spækket med private fotos og pressefotos.

/ Pernille H

 

Pagten af Michael Katz Krefeld, 2017

Pagten af Michael Katz Krefeld, 2017

Krimi. Gangsterkongen Kaminsky vil gøre alt for at sikre, at hans hustru og døtre ikke bliver udvist til Ukraine - også indgå en fatal pagt med den tidligere betjent Thomas Ravnsholdt, der stadig leder efter den, der myrdede hans kæreste, Eva.

Pagten er lidt atypisk i forhold til de fire første bøger i serien. I denne bog forsøger Ravn ikke at hjælpe andre end sig selv, der er ingen sag om forsvundne personer, bare et rent og råt hævnmotiv. Ravn vil have hævn, koste hvad det vil. Evas (hans tidligere kones) morder skal findes.
Hvorvidt det lykkedes og hvad der ellers sker i bogen vil jeg ikke afsløre. Jeg kan dog godt afsløre at bogen er spændende fra start til slut – og at man lære Ravn meget bedre at kende, på godt og ondt. Pagten er femte bog i serien ud af 10 planlagte.

/ Peter

 

Er du der, kommune? Det er mig, din klient af Marie Skove, 2017

Er du der, kommune? Det er mig, din klient af Marie Skoven, 2017

Den lille by Broby indeholder både Næssets smukke palævillaer og Stærekassens betonboliger, hvor kontanthjælpsborgerne kæmper for at få tilværelsen til at hænge sammen. En kludetæppefortælling om forskellige liv og de mange måder, de kan leves på 

Hvilket herligt persongalleri der er i denne satiriske roman! Alle har personerne det til fælles, at de drømmer om en tilværelse langt fra det, de har. Enten væk fra kontanthjælp og det kommunale systems kontrol og regelrytteri, håndhævet af ”kommunerepræsentanter”, eller væk fra arv og miljø, hvor der holdes på takt og tone, uagtet at situationerne kræver det modsatte. Der er regulær kamp og krig mellem personerne. Det er lige fra banden der hærger både rig og fattig, om genbrugscontainerens fund, om flaskepanten, mellem naboer, generationer og kulturer. Bogen skildrer et samfund, hvor personerne lader dystre fremtidsudsigter spænde ben for deres nuværende muligheder og hvordan hønsehold både kan fordre krig og sammenhold. 

/ Mette DJ