kvinde sidder i modlys i vindueskarm og læser

Boganbefalinger, juni

01.06.21
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Jeg blev grebet af historien bare ved at se forsiden – en grøn traktor på en brun mark. Et syn, der sagtens kunne stamme fra Vesthimmerland. Historien kunne også foregå her ved os i Udkantsdanmark. Det er en bog, der handler om relationer mellem 4 personer. Den er vedkommende, stærk og har en fascinerende opbygning, dele af bogen er så realistisk, at man næsten selv er tilskuer til den ulykke, som bogen indledes med.

Bogen har fået et hav af positive anmeldelser – det er fortjent – læs den.

/ Karin

Hel(t) som de andre er en ganske kort ungdomsroman af Annie Bahnson med en stor historie indeni.⁠

Leonoras ene ben er anderledes end andres, og hele hendes liv har hun måtte leve med alt, hvad hun kan og ikke kan i modsætning til hendes klassekammerater. Derfor er det så super fristende ikke lige at sige "hey, jeg har i øvrigt en ben-protese", da hun til en fest møder August, der er super sød og lækker.⁠

Men hvor længe kan man holde sådan en hemmelighed, og hvornår bliver fortielsen til en direkte løgn? Og hvad har det af konsekvenser for både Leonora og andre?⁠

Bogen er kun på 180 sider, og jeg slugte den på få timer. Sproget er let og ligetil, og historien går lige i hjertet og tankerne.⁠

Den er i øvrigt dansk (og foregår i Aarhus området), så kalder alle dansklærere, der trænger til at udskifte pensum med noget nyt og spændende!⁠

/ Iben

Jeg holder meget af mysterier, og denne bog kom tæt på den stemning, jeg finder,  når jeg læser Agatha Christie (som forfatterne også nævner ved navn i bogen). Det er en stemningsfyldt bog, som er meget klassisk sat op og handlingen foregår i et stort uhyggeligt hus med mange hemmeligheder. 

Mysteriet var måske lidt nemt at regne ud, men jeg synes Hal var en karakter med ben i næsen. Hal spår i Tarotkort, og gennem historien gør hun det klart, at hun ikke selv tror på det, kortene fortæller, men symbolikken i kortene bliver gennemgået, og det fandt jeg rigtig spændende.

Er man til et nemt mysterium, så kan jeg anbefale denne her bog.

/ Iben Marie

Læser du aldrig fagbøger? Blandt fagbøgerne under DK5 nummer 13.17 finder du bøger om ”Emotionspsykologi”, fx om Angst og Ansvarsfølelse, om Ensomhed og Erotik og om Forførelse og Frygt. Og så finder du også ”KÆRLIGHED”.

Det er en lidt stor ”coffe-table book”-agtig sag, med tekst af Anders Agger (ham fra fjernsynet) og fotografier af Mingo (som også hedder Nørager, men det er der vist ikke så mange der bruger?!) og så indeholder den 20 vidt forskellige fortællinger, om hvordan begrebet kærlighed kan folde sig ud, for vidt forskellige slags mennesker. 

Der er både fortællinger om nogle af dem vi ”kender”,  Thomas og Renee eller Tina og Helgi, men også om dem vi ikke kendte så meget til, for eksempel Daniel Ryes kæreste! Der er fortællinger i fortællingerne, som når Kjartan fra Folkeklubben, midt i sin egen fortælling, beretter om sine bedsteforældre og deres kærlighed. Ind imellem er der også fortællinger om de helt almindelige danskere, som ikke er kendt fra medierne, men som også har en eventyrlig eller eventyrlig og sørgelig kærlighedshistorie at dele med os. Det er en dejlig, rørende, smuk, sørgelig, hjertevarm og tankevækkende bog. 

Når man nu har bedrevet parløb med den samme partner i lidt over 35 år, sat en børneflok i verden sammen og nu ser dem begynde at levere næste generation, så kan man ikke lade være med at tænke: hvordan ville vi have fortalt vores historie, hvis Anders Agger havde spurgt? Kunne vi have leveret de samme gode fortællinger, på godt og ondt, eller har det egentligt mest været ”leverpostej” hele vejen igennem? Og jeg tænker at man uanset hvor i livet man er lige nu, kan få tankerne sat i gang om hvordan ens kærlighedsliv har været, er eller helst skulle blive, når man læser bogen. 

Den burde måske læses i små bidder, for at tankerne kan følge med de forskellige historier, men jeg tog den som jeg tager min snaps, i to store ”haps”, fordi den er så velskrevet og interessant, 
at når man først får begyndt er den svær at lægge fra sig igen, men den er tung at sidde med, og man bliver mæt i hoved og hjerte af alle de følelser!

/ Elin