Boganbefalinger, juni

03.06.19
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

Skamløs af Pénélope Bagieu, 2018

Tegneserie, der med humor og fine tegninger fortæller en række kvinders livshistorier, og hvordan de ændrede verdenshistorien. 

Jeg læser normalt ikke så mange tegneserier, men den flotte forside fangede alligevel min nysgerrighed. Og det er jeg glad for, for Skamløs kan varmt anbefales. 
Tegneserien indeholder en række korte historier om kvinder, som på hver deres særlige måde gjorde en forskel. Jeg forventede at kende de fleste af historierne, men blev overrasket over, hvor mange nye, interessante historiske kvinder, jeg lærte at kende. 
Historierne fortalt med fine tegninger og masser af humor og kan læses af alle, der kan lide at blive klogere og samtidig blive glimrende underholdt.

/ Annesophie

 

Stop ved blink af Claus Schjødt, 2016

15 korte noveller, der alle tager udgangspunkt i hverdagen som de fleste kender den, men hvor en lille ting ryster novellens hovedperson.

Er du til små historier som får dig til at undres? Og kan du lide at se livet fra andres synspunkter? Så vil jeg anbefale novellesamlingen ”Stop ved Blink”. Der er nogle mere eller mindre relaterbare personer, nogle er af mere finurlig karakter.
Alle historier kredser om hverdagslivet, og hvor skrøbeligt det kan være; nogle gange kan et enkelt pust få os til at kollapse. Der er dog også håb at spore, så bliv ikke fortvivlet. Kan du lide Thomas Korsgaard, er der ligheder at finde hos Claus Schjødt.
Bonusinfo: Min favoritnovelle var De Voksnes Rækker.

/ Mette Jun

 

Kastevind af Alberte Winding, 2018

Biografi. Sangskriver og tekstforfatter Albert Windings (f. 1963) erindringsglimt fra barndommen. Hun fortæller om at navigere mellem voksne der er optaget af deres eget. Om sårbare venskaber, drenge og det første kys - og om at miste sin mor og være alene med sin sorg. 

Jeg glædede mig til at læse bogen, da jeg fik den i hånden, og den skuffede ikke.  Mine forestillinger om livet i den kendte kreative familie blev gjort til skamme. Det var gribende at høre om livet med en mor, der led af depressioner og endte med at tage sit eget liv. Jeg blev grebet af bogen fine, poetiske og triste stemning. Det er en bog om det barn, der står alene i en svær situation, fordi de voksne omkring hende har travlt med hver deres projekter.
Det stærke ved bogen er også, at den kunne være skrevet af et hvert barn i samme situation.

/ Karin

 

Den rustne verden - flugten fra Danmark af Adam O, 2019

Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtidsdanmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide? 

Flugten fra Danmark er en skøn og super original historie med ligeså skønne illustrationer. Vi befinder os i den fjerne fremtid hos en børnefamilie på Grønland under en kæmpestor kuppel med fortravlede forældre og alle tegn på et samfund, der er bukket under for kommercialisering og overforbrug af teknologi.
De fire søskende tager ikke et nej for godt svar, da sommerferien bliver aflyst, og beslutter sig for at tage alene til Sverige for at besøge den rare morfar. Desværre styrter deres auto-pilot styrede fly ned undervejs, og de befinder sig nu i en allerhelvedes fare - i det nordlige Jylland!
FremtidsDanmark er én kæmpestor losseplads beboet af farlige droner og rustne robotter, og man skal passe på ikke at få en kølerdisk i hovedet, når luftskibe dropper deres affald over Vejle.  Børnene skal krydse dette afsindige landskab og må både igennem blandt andet Aarhus og København, samt krydse de store broer.
Det her - det er mega godt. Jeg håber, den her bog vinder en pris af én eller anden art. Det fortjener den. Men mest af alt håber jeg, der er en helt masse børn (og voksne), der læser den. For det fortjener de. Historien er super fængende, den er virkelig kreativ, og så er det super sjovt, samtidig med at der også er en god morale om alt fra at tænke selvstændigt til at passe bedre på miljøet med mere. Den kan enten læses op for de 8-årige eller læses selvstændigt af de lidt ældre.

/ Iben