Personalet anbefaler, juli

Boganbefalinger, juli

01.07.20
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned

Ved første øjekast syntes jeg at bogen lignede at høre til chicklit-genren, hvilket jeg ikke læser så frygtelig meget af. Til gengæld læser jeg mange krimier, så da jeg læste teksten på bagsiden blev jeg positivt overrasket. Og man må sige at blandingen mellem en klassisk kærlighedsroman og krimigenren er lykkedes. Så hvis du er vant til at læse moderne kærlighedshistorier med et morsomt twist og samtidig kunne tænke dig at snuse lidt til krimigenren, så er den her perfekt!

/ Randi

 

Jeg er vild med Camilla Davidssons bøger og var spændt på at læse denne. Jeg blev ikke skuffet. Det er en bog som rummer sorg, vrede , det at skulle genfinde sig selv, kærlighed og meget mere i en skøn fortælling. Det var samtidig en fortælling som på det personlige plan satte nogle tanker i gang om livet, forandringer og meget mere. Jeg kan godt lide at lige som man tror man har regnet ud hvad der nu kommer til at ske, så sker der noget andet og overraskende. Det er en rigtig god sommerferiebog. 
Det er en selvstændig fortsættelse af ”En lille toværelses med potentiale”, som jeg også varmt kan anbefale. 
 

/ Jette

 

Der er langt i mellem at jeg læser en roman – og så er der normalt om anden verdenskrig - hvilket ”Når krigen slutter” også er. Jeg var så ikke klar over, at romanen stort set ikke handler om krigen, men derimod handler om Edith. Hovedpersonen Edith er inspireret af Bent Hallers egen mors historie om at leve med hemmeligheder under og efter krigen. Det er en socialrealistisk roman om tyskertøser, graviditet udenfor ægteskab, depression og det pres en kvinde blev udsat for, når hun ikke følger de sociale regler i samfundet. Hvis nogen havde fortalt mig det inde jeg læste bogen, så var den blevet på hylden. Men heldigvis opdagede jeg det "for sent”, for bogen er velskrevet og utroligt spændende, det er svært ikke at føle sig lige så fortabt som Edith – og det er næste umuligt at lægge bogen fra sig. Læsere af Jan Guillous ” Det store århundrede”, især dem der nød ”Blå stjerne”, vil helst sikkert også holde af ”Når krigen slutter”.

/ Peter

 

Nogle steder kan man se for sig. Pigen Pearl er 14 år og bor med sin mor i en trailerpark i Florida. De bor i  en gammel bil. Planen var blot at blive et par overnatninger, men det ene år har taget det andet.
Der er varmt – der stinker – parken grænser op til en losseplads. Der er intet positivt i omgivelserne – men forholdet mellem mor og datter er varmt og stærkt.
Pearl kommer igennem den mest tragiske hændelse, da hendes mor bliver skudt. Der er mange våben i bogen – og de fører kun ulykke med sig. Som læser undrer man sig over våbenloven i USA –  samtidig med at man fanges  af den gribende beskrivelse af Pearls omskiftelige liv.
Bogen viser en side af USA – langt væk den traditionelle beskrivelserne af ”mulighedernes land”.
Bogen er smuk og rørende – den får min største anbefaling.
 

/ Karin