Personal anbefaler, februar

Boganbefalinger, februar

03.02.20
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

Forpligtelser er en rigtig kærlighedsroman, som foregår i 1300-tallet. Stormandsdatteren  Illiana bliver, grundet nogle frygtelige misforståelser, tvunget til at gifte sig med den grusomme ridder Markus Jærv. Legenden Markus Jærv er vant til at have sin frihed. På krigstogter for at forsvare sit land og erobre mere land og i sit arbejde for kongen. Illiana var forlovet med den unge bondeknægt hjemme i landsbyen og havde forestillet sig et ganske andet liv i fred og fordragelighed med ham. Ved et uheld kommer Markus Jærv til at slå Illianas bror ihjel og for at sone dette befaler kongen, at han skal tage Illiana til ægte. Ingen af dem er tilpasse med arrangementet, men de er tvunget til at føje kongens befaling. Illiana må forlade sine forældres gård og drage med Markus Jærv til hans borg flere dages rejse på hesteryg derfra.
Illiana og Markus Jærv er ikke enige om mange ting, kun at hader hinanden og ikke vil have noget med den anden at gøre. Alligevel begynder tiltrækningen at vokse mellem dem, da de skal begå sig som mand og kone og redde hinanden fra forskellige farer som kommer på deres vej.
Jeg har læst flere af Simona Ahrnstedts samtidsromaner, som jeg synes var rigtig spændende og som fangede mig med det samme. Med ”Forpligtelser” kan jeg bekræfte, at forfatteren også er i stand til at skrive bøger i den historisk-romantiske genre. Det er et spændende plot, og skrivemåden fanger læseren med ind i handlingen. Bogen minder om Outlander-bøgerne og Lisa Kleypas Ravenel-serie om romatik i det 18. århundrede. 

/ Pernille

Jeg fik Skyggedanseren i julegave af min næstyngste søn! Jeg læste den på to aftener, afbrudt af en arbejdsdag, hvor jeg nok var lidt træt, fordi jeg først havde slukket lyset kl. 3 om natten. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig og jeg kunne næsten ikke vente på at komme hjem og gøre den færdig den anden aften.
Hun skriver blændende godt, Sara Omar, og det er så vedkommende og vigtigt for alle mennesker, ikke kun for kvinder og ikke kun for
kvinder med muslimsk baggrund. Vi skal alle forstå hvad det er for en grum virkelighed, som rigtigt mange mennesker lever under, både
i religiøst/kulturelt mandsstyrede landsbysamfund og skjult i vrimlen i vores moderne, ”oplyste” velfærdssamfund.
Man grues for det Frmesk udsættes for, og for det hun bare ser og oplever, men samtidigt er der små lommer af lykke i morforældrenes hus og have,
som man lige kan hvile pulsen lidt i, inden nye grusomheder udmales for en! 
En bog der skal læses, hvis man vil sætte sig ind i hvad der sker i verden omkring os!

/ Elin

Sikken en fantastisk bog – den undrer og fasciner i en tid, hvor alt kan måle og tegnes op.
I dag med vores droner har vi mulighed for at se alt fra oven – der er intet, vi ikke kan kortlægge.
Men denne bog sætter det hele i et andet perspektiv. Tænk sig at danne et overblik over en by, en landsdel eller et land uden elektroniske hjælpemidler.
Det er intet mindre en imponerende og fængslende bog i et utroligt layout. Den passer rigtigt dårligt på bibliotekets hylder, og bør læses ved et skrive- eller spisebord.
Den kunne måske også finde vej under juletræet, men får fuld valuta for pengene.

/ Karin

American Royals er en super fængende ungdomsbog, der forestiller sig hvordan USA havde set ud, hvis de havde fået en kongelig familie i stedet for en præsident for 250 år siden. Den foregår i den alternative nutid, hvor 21-årige kronprinsesse Beatrice Washington er arving til tronen som den første kvinde nogensinde. Bee har altid skullet opføre sig korrekt og nu bør hun gifte sig - men hun forelsker sig i den helt forkerte - hun må nemlig kun giftes med andre adelige. Bogen følger også tvillingerne prins Jefferson og prinsesse Samantha, Jeffersons ekskæreste Daphne og Sams bedste veninde Nina. 
Historien er velskrevet omend ret uskyldig. Man kommer tæt på de 5 hovedpersoner og følger dem igennem hoffets intriger og magtbalancer, og det fungerer rigtig godt. Bogen slutter brat og jeg kan slet ikke vente på at to'eren udkommer engang i efteråret!

/ Iben