Personalet anbefaler

Boganbefalinger, februar

01.02.18
Se hvad personalet har læst og anbefaler i denne måned.

 

 

Ludermanifestet

Ludermanifestet af Ekaterina Andersen, Louise Kjølsen & Nikita Klæstrup, 2017

De tre fjerdebølgefeminister, kendt fra DR's radioprogram, fra de sociale medier og fra kønsdebatten, tager i dette manifest ordet "luder" tilbage, for at befri kvinder fra at skamme sig over deres krop og seksualitet.

En bog, jeg aldrig havde troet ville være noget for mig - men efter bare en halv times læsning var rigtig mange af mine fordomme og antagelser pillet godt og grundigt fra hinanden, og jeg fik rigtig meget stof til eftertanke. Jeg er ikke nødvendigvis enig i -alt- de 3 forfattere har at sige, men jeg  er enig i meget - og resten fik mig til for alvor at tænke over hvem jeg er og hvad der egentlig betyder noget for mig. Bogen er både velformuleret og velargumenterende, og den får de varmeste anbefalinger herfra.

/Iben

 

En fortælling om at være træt af Anders Haahr Rasmussen, 2017

Om at være så træt, at bare det at løfte hovedet fra puden kan føles uoverkommeligt. Journalist, forfatter og foredragsholder Anders Håhr Rasmussen (f. 1979), fortæller om kampen for at komme sig over kronisk træthedssyndrom.

Jeg valgte denne bog pga. titlen. Som småbørns-forælder kunne det lige så godt have været en bog, jeg selv havde skrevet. Så med den fantastiske titel in mente og uden at ane, hvad bogen handlede om, gik jeg i gang. Og jeg blev grebet fra første side (det sker ellers sjældent). Af sproget og af emnet.  Det var først bagefter at jeg opdagede, at bogen er kategoriseret som en biografi. Den kategori vil jeg nok ikke komme bogen i. Jeg vil hellere kalde det en fin fortælling. En fortælling som man kan lære noget af og som giver stof til eftertanke. Om mødet mellem mennesker, den ayurvediske kultur, Indien og yoga. Og om systemer som ikke fungerer, at turde tænke anderledes og om at finde ro. Bogen er virkelig velskrevet og meget aktuel i disse tider med stress, depressioner, lavt selvværd, spiseforstyrrelser og hvad vi ellers kæmper med i dagens Danmark. Da jeg lagde bogen fra mig, havde jeg lyst til at spise mere grød. Og til at rejse til Indien og at drikke varmt vand om morgenen. Og ja, til at stå mere på hovedet. Hvilket jo egentlig bare er nogle perfekte planer for det nye år.

/Pernille E

 

Papmaché-reglen af Hella Joof, 2016

Om hvordan livet er og hvilke regler, der gælder. Hvad skal man gøre for at blive glad og lykkelig og hvad skal man endelig ikke gøre.

En af de mest hypede bøger i efteråret 2016 – og som vi stadig oplever reservationskø på – lever til fulde op til det univers Hella Joof står for. Særligt i et kapitel om bomulds-reglen kunne jeg genkende en af de situationer, som vi kvinder til tider er lidt for gode til at vælge den negative version af. Som hun selv skriver, er det ikke hende der laver reglerne, men hun giver sit bud på, hvordan man i stedet for at blive frustreret over livets uretfærdigheder i stedet kan se på det positive, hælde glimmer på og sætte op på kaminhylden. Læs den!

/Randi

 

Glimt af håb af Ruta Sepetys, 2016

Roman om en litauisk pige, hendes mor og bror, der i 1941 tages til fange af det hemmelige sovjetiske politi. Man følger pigen i 440 dage ud af 12 års fangeskab. Via tegninger forsøger hun at dokumentere rædslerne og vise sin far, at hun lever.

En bog jeg aldrig glemmer. Det er en fængslende historie om den 15 årige Linas oplevelser under 2. verdenskrig. Den er hjerteskærende og gribende. Den minder om Anne Franks dagbog, fordi det bygger på dagbogsoptegnelser, hvor man hører historien om livet før russernes besættelse af Litauen.
Det er historien om en familie, der forsøger at overleve under umenneskelige vilkår. Ikke blot overleve men forsøger at beholde medmenneskelige følelser og empati.
At bogen bygger på autentiske begivenheder gør kun læseoplevelsen større.

/Karin