Fra venstre til højre: bibliotekarer Lisbeth, Iben Marie og Marie

Boganbefalinger, december

01.12.22
Se hvad personalet har læst og anbefaler denne måned

Denne biografi af og med nu afdøde fodbold målmand Lars Høgh er intet mindre, end det der også står foran på bogen; hjerteskærende, tankevækkende og livsbekræftende.

Bogen omhandler både Lars Høghs liv og hans sygdom. Høgh bliver ramt af kræft i bugspytkirtlen i 2018. Bogen skifter mellem sygdom og fortællingen om Lars Høghs liv fra ungdom til hele voksenlivet.
Bogen omhandler selvfølgelig en del om fodboldslivet, som tæller næsten et halvt århundrede i dansk topfodbold, men den er ikke kun om fodbold og for sportsinteresseret. Ej heller er det en bog, der kun fortæller om den livstruende kræftdiagnose. Jeg fik udover en masse information om Lars Høghs professionelle fodbold liv også et billede af personen Lars Høgh, som virker som et familiemenneske, der trods modgang elsker livet.

Der bliver ikke pakket noget ind, hverken om sygdommen eller om de få episoder, i fodboldlivet, der gik imod Lars Høgh. Jeg var meget grebet af måden, bogen er opbygget men især af fortællingen om Lars Høghs liv. 

Bogen slutter af med en epilog skrevet i september 2021, hvor Lars Høgh gør status over sygdommen på dette tidspunkt. Bogen blev udgivet 17. november 2021, og Lars Høgh døde 8. december 2021.

/ Lisbeth

Hollywood ikonet Evelyn Hugo beder den unge journalist Monique om at interview sig, men det udvikler sig og nu fortæller Evelyn hele sin livshistorie, om hendes største filmroller, Hollywoodlivet og selvfølgelig om hendes berygtede 7 ægtemænd.

Jeg var helt vild med denne her bog, den fik mig til at grine, græde og jeg lærte en masse om filmindustrien i et historisk perspektiv. Hollywood bliver tit portrætteret som værende meget gloriøst, fyldt med luksus og elegance, men bogen piller også glansbilledet fra hinanden på en fantastisk måde.

Evelyn Hugo er virkelig stjernen i bogen. Hun er en blanding mellem Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor, men er også helt sin egen. Hun er utrolig handlekraftig, ved hvad hun vil have, men er også meget opmærksom på hvor meget hun må opgive for at få hendes drømme opfyldt. 

/ Iben Marie
 

Jeg kan varmt anbefale Claus Meyers ”Almanak” fra 2010, der er fuld af vidunderlige, inspirerende opskrifter på mad, der passer til årstiderne.

Den er et digert værk, men den skal på ingen måde læses eller følges slavisk. Jeg synes, det er en fornøjelse at slå op i bogen og kigge ved den måned, vi er i.

I juni måned fik jeg lyst til at lave frikadeller (og det er meget sjovere at støde allehånde og nelliker end at tilsætte en halv pose Frikadellemix) og blomkålssalat med saltede mandler og kirsebær. Ølandshvedebrød og agurker i hvidløgsyoghurt (bedre kendt som tzatziki) passede godt til. Nu vi er ved det, er der også en opskrift på en lækker, hjemmelavet barbecuemarinade med lakrids og chili. Min børn siger, at den slår den marinade, vi plejer at lave til vores grillede spareribs. God fornøjelse.

/ Marie