Personalebilleder i sort/hvid, venstre til højre, øverst - Karin og Peter / nederst - Iben Marie og Iben

Boganbefalinger, april

01.04.22
Se hvad personalet har læst og anbefaler denne måned

Jeg faldt over bogen pga den flotte forside og det LÆKRE layout – hvor kan et fint gult bogmærkebånd gøre mig glad.

”Hamnet” er skrevet over William Shakespeares liv – forfatteren tager sig mange friheder, men det gør ikke bogen dårligere – tvært imod. Jeg var tilbage i 16-hundredetallet, og jeg nød det. 

At der i bogen er en livagtig beskrivelse af, hvordan Pesten brede sig fra Egypten til resten af verden – er jo en sjov finesse set i lyset af de seneste års Corona oplevelser.

Bogen er udpeget som en af de 10 bedste romaner i England i 2020. Læs den og blev hensat til datidens England.

/ Karin

Lagercrantz har tidligere skrevet om fodboldstjernen Zlatan og ”overtog” Millennium bøgerne efter Stieg Larsson. Begge dele klarede han da meget godt, men jeg frygtede lidt en fodbold-krimi i en Millennium-verden. Det var en ubegrundet frygt! Det er tydeligt at Lagercrantz har fundet sin helt egen stemme og den er god; om end en smule speciel. 

Makkerparret Rekke og Vargas kan bedst sammenlignes med en meget moderne udgave af Holmes og Watson - fra Stockholm :-). Det er muligt at jeg læser for mange krimier, men overklasseløget Rekke, der kan se at en person har været på skydebanen tidligere den dag, ud fra en let rødmen på hånden og et glimt i øjet, er da Holmes – og Vargas der halter lidt fra en ”krigsskade”, er praktisk og hårdtslående, samtidigt med at hun bindeledet til den virkelige verden for Rekke og sørger for at han ikke forsvinder i et pillemisbrug (morfin endda), det er da Watson.

Det fungerer overraskende godt med Rekke og Vargas. Desværre er flere af de øvrige bipersoner også beskrevet med fortællerens indsigt - det synes jeg er ærgerligt, og det bliver nemt lidt rodet. Det sagt så er det stadig en af de bedste krimier, jeg har læst i år – og jeg glæder mig rigtigt meget til næste bind i serien. Min erfaring siger mig, at det først er omkring tredje bind, forfatteren rigtigt har lært sine hovedpersoner at kende.

/ Peter

Kønsdebatten er stadigvæk brandvarm og kan være svær at tale om med børn. Men frygt ej – her vil jeg anbefale at læse bogen George, enten højt i klassen, som godnat historie eller bare for sig selv.

George ved at hun er en pige, og ved hun burde hedde Melissa – men ingen andre kan se det. Ikke endnu i hvert fald, men måske kan hun overbevise dem om det.

Det er en rigtig sød og fin historie om en meget ung transpige.

Jeg var meget opslugt af bogen, og synes den er utrolig godt skrevet, og George/Melissa er en dejlig hovedperson som man bare gerne vil passe på.

(Og et stor shout out til storebror Scott! Bedste storebror nogensinde!)

/ Iben Marie

Rene Hjerter er første bog i serien Poplar Falls af Kelly Amber, herefter følger Kolde Hjerte, Mørke Hjerter og Varsomme Hjerter. Jeg slugte de første fire bøger i serien, der er udkommet på dansk, mens jeg lå syg for et par uger siden. ⁠

Hver bog følger samme format - historien fortælles skiftevist af mand/kvinde og vi er garanteret en hed romance. Mens første bog omhandler den fortabte datters tilbagevenden og hendes romance med staldknægten, så er de efterfølgende bøger alle om deres vennekreds i Poplar Falls der på kryds og tværs finder deres soul mates.⁠

Det er meget jordnært, skovmandsskjorter, cowboyhatte, mudrede støvler og hårdt arbejde - men på en reel måde. Aldersgruppen er sidst i tyverne, og alle har diverse komplekse forhistorier, der gør at det hele ikke bare er fryd og gammen.⁠

Meget underholdende og dejlige kærlighedsbøger - jeg glæder mig meget til de næste to i serien, som jeg inderligt håber forlaget snart får oversat også.

/ Iben