Anbefalinger til de yngste

17.07.18
Det ændrer dine børns vaner, når du læser højt for dem.

En ny undersøgelse for Danmarks Biblioteksforening ser bl.a. nærmere på hvordan læsning i barndommen påvirker vores læsning som voksne.

Overordnet set er vi danskere gode til at læse for vores børn. I undersøgelsen svarer 45 pct. af danskerne, at de som børn fik læst højt af deres forældre en eller flere gange om ugen. Og hele 90 pct. af danskerne, som har børn, svarer i undersøgelsen ja til, at de i dag selv læser eller har læst højt for deres mindre børn.

”Tallene i undersøgelsen viser, at hvis der bliver læst højt for en som barn, kan det sætte gang i en positiv spiral, således at man som voksen selv bliver bedre til at læse for sine egne børn. Vi kan således på ingen måde overvurdere vigtigheden af at læse for vores børn. Det sætter sig simpelthen dybe spor i de små, som via de voksnes højtlæsning beriges med evnen og lysten til at læse hele livet” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen (A), formand for Danmarks Biblioteksforening i anledning af undersøgelsen.

(Hele nyheden kan læses på www.db.dk/læs-for-dine-børn)

I den forbindelse har vi her fundet en håndfuld virkelig gode billed- og højtlæsningsbøger frem, som vi varmt kan anbefale, I læser højt for jeres børn. Rigtig god fornøjelse!

Materialer