Børnevalget 2021
Børnevalget 2021

Børnevalget 2021

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.11.21
Børnevalget 2021 er i fuld gang, så tag børnene med på biblioteket og stem på favoritten til og med den 16. november.

Danmarks biblioteker præsenterer et stærkt hold af kandidater til Børnevalget 2021, og de børnelitterære og populære figurer har indtaget scenen. Feltet er bredt og på mange måder mangfoldigt. Valget finder sted for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv hørt og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat. 

Børnevalget er en øvelse i demokratiet og giver indsigt i folkestyret, ligesom det er en oplagt måde at inddrage legen og børneperspektivet i den demokratiske dannelse. Børnevalget læner sig op ad de samme præmisser for valget som for de voksne, og børnene får en stemmeseddel med de børnelitterære kandidater. Som ved andre valg skal vores små mennesker efter grundig overvejelse ind i stemmeboksen og afgive deres stemme. Valget bliver afgjort ved flertalsvalg akkurat som ved andre valg.

Du kan reservere bøgerne nedest på siden og du kan se årets 11 kandidater ved at klikke her 

Mange titler indgår i serier, så der er masser af bøger med kandidater, I kan låne på biblioteket.

Børnevalg 2021 er arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker.

Materialer