vesthimmerlands biblioteker genåbner
vesthimmerlands biblioteker genåbner

Biblioteket genåbner for lån, reservering og aflevering

Mandag d. 18. maj kan du igen besøge biblioteket - dog er der stadig lukket for en del af bibliotekets tilbud

Mange har ventet i spænding på igen at kunne komme på biblioteket, og mandag d. 18. maj er ventetiden heldigvis forbi. I denne uge åbner biblioteket nemlig for nogle af de vigtigste funktioner; lån, reservering og aflevering af materialer.

Ingen selvbetjening eller ophold på biblioteket

Bibliotekarerne har naturligvis stort fokus på at undgå spredning af coronavirus, og derfor er en del af bibliotekets tilbud stadig lukkede. I denne fase af genåbningen er det ikke muligt at anvende bibliotekets computere, printere og legeområder. Der kan heller ikke lånes lokaler til mødeaktiviteter og arrangementer, ligesom man ikke kan sætte sig og læse dagens aviser på biblioteket. Af sikkerhedshensyn bliver det heller ikke muligt at besøge biblioteket uden for den betjente åbningstid.

 

Biblioteket er dermed kun åbent i den betjente åbningstid: mandag-torsdag kl. 10.00-17.00 og fredag kl. 13.00-17.00.

Biblioteket holder lukket på Kristi Himmelfartsdag (21. maj), samt dagen efter (22. maj), 2. Pinsedag (1. juni) samt Grundlovsdag (5. juni).

 

Bibliotekerne tager en række sikkerhedsforanstaltninger, som mange efterhånden kender fra fx dagligvarebutikker. Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer besøgende til at holde afstand, sørge for god håndhygiejne, samt ikke at gøre ophold på biblioteket.  

 

Bøder og afleveringsfrister

Hvis man har biblioteksbøger eller andre materialer derhjemme, behøver man ikke være bekymret for at få bøder – i hvert fald ikke de første uger, efter at Vesthimmerlands Biblioteker genåbner. I et forsøg på at fordele lånernes besøg på biblioteket, har man nemlig valgt at forlænge afleveringsfristen for lånte materialer til d. 8. juni.

Under de sidste to måneders lockdown har bibliotekarerne arbejdet hjemmefra, men fra mandag d. 18. maj er de ansatte ved Vesthimmerlands Biblioteker igen klar til at tage godt imod lånerne. Man kan også bestille materialer via bibliotekets app, hjemmeside eller via siden bibliotek.dk, hvor man som låner har adgang til materialer fra alle landets folkebiblioteker.