Forfatterweb logo

Forfatterweb

Adgang
Med biblioteks login
Forfatterweb er et elektronisk forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere. Her finder du i omegnen af 1000 portrætter af både afdøde og nulevende forfattere.

Artiklerne, du finder på Forfatterweb, beskriver forfatternes baggrunde, deres bøger og giver henvisninger til videre læsning. De består af forfatterportrætterne, som er skrevet af fagfolk, og derfor er teksterne velegnede til opgavebrug, research eller blot ved almen interesse for en forfatter.

Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer.

Artiklerne beskriver forfatternes baggrunde, deres bøger og giver henvisninger til videre læsning. Alle portrætter opdateres løbende, og mængden af nye forfattere øges med ca. 60 årligt.

Sådan gør du

  1. Gå ind på www.forfatterweb.dk

  2. Søg efter den forfatter, du er interesseret i, i søgeboksen, eller vælg fra forfatteroversigten. På siden finder du desuden en række analysetips og en oversigt med aktuelle litterære emner, som du kan klikke dig rundt i og lade dig inspirere af.

Det kan du bruge Forfatterweb til

Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur, som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til bibliotek.dk, hvorfra man kan bestille bøger, artikler og anmeldelser.

På Forfatterweb kan du desuden få udbygget din viden om litterære emner som tekstanalyse, Harry Potter, Manga og meget mere. Benyt Forfatterweb, hvis du:

• er studerende og skal arbejde med et forfatterskab

• ønsker overblik over, hvilke forfattere der har skrevet bøger indenfor bestemte genrer

• er litteraturinteresseret, har en yndlingsforfatter eller er i en læsekreds

• ønsker overblik over, hvad der er skrevet af/om bestemte forfattere.