Bibliotekets take away

Biblioteket er grundet Covid-19 foreløbigt lukket til og med d. 20. april I mellemtiden kan du gøre brug af bibliotekets take away-tilbud, telefonservice eller de mange digitale muligheder.

ÅBNINGSTIDER FOR TAKE AWAY
Mandage kl. 12-17 i Farsø, Aars, Aalestrup og Løgstør
Onsdage kl. 10-15 i Aars
Fredage kl. 12-17 i Farsø, Aars, Aalestrup og Løgstør

Med Bibliotekets take away-koncept kan du igen låne fysiske materialer på Vesthimmerlands Biblioteker. Biblioteket kan også få materialer hjem fra andre biblioteker. Kort fortalt bestiller du bøger og andre materialer hjemmefra, som du plejer – eneste forskel er, at du henvender dig i indgangen til biblioteket, hvor du vil få udleveret dine lån.

Der vil fortsat være lukket for adgang til selve biblioteket grundet Covid-19.

OBS: HUSK mundbind/visir når du henter dine materialer.

SÅDAN GØR DU

  • Bestil hjemmefra via vores hjemmeside eller app’en Biblioteket
  • Du kan også bestille materialer hjem fra andre biblioteker via www.bibliotek.dk
  • Ønsker du hjælp til bestilling kan du ringe på tlf.: 9966 8510 alle hverdage kl. 10-15
  • Du modtager besked med reservationsnummer, når dit materiale er klar til afhentning
  • Henvend dig i indgangen til dit lokale bibliotek i den midlertidige åbningstid mandage og fredage kl. 12-17 (samt onsdage kl. 10-15 på Aars Bibliotek)
  • Oplys dit navn og fødselsdato til bibliotekaren, som henter dine materialer til dig
  • Behold dine lån indtil vi åbner igen. Vi udsteder ikke gebyrer under nedlukningen

INGEN GEBYRER - MEN VI TAGER GERNE IMOD AFLEVERINGER

Du kan igen aflevere dine lånte materialer, hvis du gerne vil af med dem. Det er dog ikke et krav, før vi åbner helt igen. Vi udsteder ikke gebyrer og bøder i perioden fra 16. december 2020 og foreløbigt t.o.m. 20. april 2021. Eventuelle gebyrer og bøder udstedt i pågældende periode annulleres efterfølgende.

Følg med her på hjemmesiden for løbende information og inspiration - og få svar på de mest stillede spørgsmål nedenfor

RING TIL BIBLIOTEKET

Dit digitale bibliotek holder altid åbent. Derfor kan du ringe til din bibliotekar, som er klar med vejledning, inspiration og anbefalinger, der gør det nemt for dig at bruge bibliotekets digitale tilbud.

Du kan også ringe, hvis du har brug for hjælp til at bestille fysiske materialer til afhentning i bibliotekets take away løsning.

Vi sidder klar på telefonen 9966 8510 alle hverdage kl. 10-15.
Du kan også sende en mail til os på bibliotek@vesthimmerland.dk

Hvad kan vi hjælpe med?
Over telefonen kan bibliotekaren hjælpe dig med at blive oprettet som låner, så du kan bruge bibliotekets digitale tilbud. Vi kan også hjælpe dig, hvis du har glemt din pin-kode. 

Derudover kan du få hjælp til at komme i gang med lydbøger og e-bøger på eReolen, se film på Filmstriben og læse artikler på Pressreader. 

Du kan også spørge bibliotekaren om hjælp til at finde en god bog, der passer lige netop til dig. Vi sidder klar til at anbefale både lyd- og e-bøger, film og artikler.
 

DIT DIGITALE BIBLIOTEK ER ÅBENT

På det digitale biblioteket kan man både læse bøger, lytte til bøger, læse magasiner og udenlandske aviser samt se film. Gennem bibliotekets side om netmedier kan enhver, der bor i Vesthimmerlands kommune og er oprettet som låner på biblioteket få adgang til et væld af tilbud.

Du kan bl.a. lytte til bibliotekets egen podcast med anbefalinger af gode lydbøger og e-bøger. Med tjenesterne eReolen og eReolen GO, der er for henholdsvis voksne og børn, har man adgang til hundredvis af gode lyd- og e-bøger. Er humøret mere til en film, kan man streame både film og serier for filmelskere i alle aldre via Filmstriben. Desuden kan man læse aviser og magasiner fra ind- og udland med den smarte tjeneste Pressreader.

Fælles for tilbuddene er, at de kun er få klik væk og byder på timevis af gode, underholdende og lærerige oplevelser. 

NY LÅNER ELLER GLEMT PINKODE?

Hvis du har glemt din pinkode, kan du logge på med NemID samme sted som du ellers logger dig ind. Derefter kan du skifte din pinkode under dine bruger indstillinger.

Er du ikke oprettet er det ikke noget problem. Alle borgere over 18 år, der bosat i Vesthimmerlands kommune, kan nemt oprette sig som bruger af biblioteket med NemID. Det kan man gøre her på hjemmesiden.

Du er også velkommen til at ringe til os

HVORNÅR KAN MAN KOMME PÅ BIBLIOTEKET IGEN?

Vi håber at kunne åbne igen onsdag den 21. april 2021 for lån og aflevering, men vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger og den aktuelle situation nøje.