Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Voksne

Se filmen - læs bogen!

24.03.23
Kom til en hyggelig filmcafé med gode film baseret på bøger

Denne fredag byder på filmen Skyggen i mit øje.

Den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at påbegynde dagen på skolebænken. På den anden side af Nordsøen gør de britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter, som ligger midt i København. Tyskerne har anbragt 26 danske fanger som et levende værn på den øverste etage. Angrebet lykkes, men en tragedie indtræffer ikke langt derfra. Et fly er styrtet ned i nærheden af Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen. Ole Bornedals Anden Verdenskrigsdrama er inspireret af den virkelige hændelse, den katastrofale bombning af Den Franske Skole.

Bibliotekaren fortæller indledningsvis lidt om den bog, som filmen er baseret på. For at understrege filmens stemning serveres der snacks, som passer til filmens tema.

Der er et begrænset antal pladser – billetter kan hentes på biblioteket og hjemmesiden fra mandag d. 20. marts kl. 10.00.

Vi glæder os til at se dig!