Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Voksne

Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling ved geolog Minik Rosing

27.09.22
Kom med, når biblioteket viser gratis livestreaming af foredrag fra Aarhus Universitet og bliv klogere på den verden, vi lever i.

Den jord, vi lever på i dag, er en markant anderledes end den, der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om, hvornår livet opstod, eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere, at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord, vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den, der kom ud af støvskyen lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt, hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes spejler den udvikling, som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Læs mere om den offentlige foredragsrække lige her: Løgstør Bibliotek: Offentlige foredrag i Naturvidenskab via livestream fra Aarhus Universitet (au.dk)