Velfærdsteknologisk konsulent Camilla Holt Jones og Pernille Haurum
Velfærdsteknologisk konsulent Camilla Holt Jones og Pernille Haurum

Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne

Velfærds teknologi

01.10.19
Kom og bliv klogere på kommunens tilbud om lån af velfærdsteknologi

I Vesthimmerlands Kommune findes ikke blot fire folkebiblioteker, men også et teknologibibliotek. Det er et helt nyt initiativ igangsat af Udviklingsafdelingen i Pleje- og Seniorservice. Her kan afprøves og udlånes teknologiske hjælpemidler til brug i hverdagen, som har til mål at øge livskvaliteten for borgerne. Teknologibiblioteket indeholder teknologier til personer, der har udfordringer med hukommelse, struktur samt orientering i hverdagen. Teknologierne kan også fungere som en hjælp til pårørende. Netop pårørende kan have en stor rolle at spille i at udvælge og introducere teknologi for fx den dementramte.

”Mange ældre kan have svært ved selv at se behovet for teknologien. Det er oftest de pårørende, der ser udfordringerne og behovet i hverdagen. Derfor er det vigtigt for os at få fat i de pårørende, så vi kan vise og vejlede dem i de velfærdsteknologier, som vi stiller til rådighed i teknologibiblioteket.” – Camilla Holt Jones, velfærdsteknologisk konsulent, Vesthimmerlands Kommune.

Et eksempel på en af disse nye teknologier er den intelligente kop, som har hjulpet mange ældre henover sommeren med at huske at drikke nok væske i varmen. Det er en hjælp, som både opfylder et konkret behov, letter hverdagen og fjerner bekymringer. Kom og oplev alle de andre tenknologier og hør om muligheden for at låne det med hjem.