Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag

Foredrag med forfatter Lars Johansson

10.10.19
Oplev forfatteren bag romanerne Signe og Signes hjemkomst fortælle om sin nyeste bog Ved Ishavet

Hør Lars Johansson læse uddrag fra bogen Ved Ishavet, og se billeder fra det lille fiskersamfund  i Norge, hvor handlingen udspiller sig. Forfatteren fortæller desuden om sit historisk-dokumentariske arbejde med bogen.

Ved Ishavet udspiller sig i det lille fiskersamfund Berlevåg i Nordnorge umiddelbart før og under Anden Verdenskrig. I centrum står Margit, en ung fiskerkone, der higer efter et godt og sikkert liv efter nogle kaotiske ungdomsår, og hendes uægte datter, Jorunn, hvis far ikke vil vide af hende. Den vilde Jorunn, der er anbragt hos farens forældre, prøver at gøre oprør mod det faktum, at hun skal være usynlig i det lille religiøse samfunds fortielser og løgne.

Da Margits mand forliser under en vinterstorm, står hun alene med små børn og uden penge. Hvad er hendes muligheder? Samtidig bliver Berlevåg en vigtig brik i tyskernes krig mod Rusland. Der anlægges en flyveplads, tyske soldater og varer vælter ind i det lille samfund. Det stiller Margit og resten af fiskersamfundet over for en række dilemmaer: Skal man vælge modstanden eller fraternisere med fjenden?

Materialer